ΜΗΝΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΤΑ ΒΡΑΣΝΑ ΓΙΑ «ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ»!

ΜΗΝΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΤΑ ΒΡΑΣΝΑ ΓΙΑ «ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ»!

Διαβάστε το δημοσίευμα, όπως το αντιγράφουμε από το https://racistcrimeswatch.wordpress.com και βγάλτε τα συμπερ'άσματά σας για το τι γίνεται και τι πρόκειται να γίνει με όσους αρνούνται να δεχτούν λετανάστες-πρόσφυγες-λαθρομεταμάστες στην τοπική τους κοινωνία (πάνω φωτό-αρχείου). 


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΘ
27 Οκτωβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τις ρατσιστικές αντιδράσεις στην έλευση προσφύγων στα Βρασνά το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου 2019, οι οποίες και κατάφεραν να τους διώξουν και να μην φιλοξενηθούν στην περιοχή. Η αναφορά γίνεται κατά των συγκεντρωμένων (κάποιοι εκ των οποίων φαίνονται και σε βίντεο που σας επισυνάπτουμε) στους οποίους περιλαμβάνεται ο Αντιδήμαρχος Δήμου Βόλβης Θοδωρής Ιορδανίδης ο οποίος στο 0:27 δηλώνει: "Δε θα καταστραφούμε εμείς για να ασκήσουν την μαύρη πολιτική τους κάποιοι οι οποίοι κυβερνούν. Σήμερα λοιπόν δεν έχουν καμμία θέση οι μετανάστες εδώ...". Τέλος στρέφεται και κατά των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο που ακολουθεί "ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν τους πρόσφυγες".
Το βίντεο σαν σύνδεσμος:
 
μηνυθηκαν οι κατοικοι ο

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
23.10.2019, 08:18
Η ξενοφοβία νίκησε στα Βρασνά
Απόστολος Λυκεσάς
Στη Χαλκίδα μεταφέρονται τελικά οι περίπου 400 πρόσφυγες που είχαν προορισμό τα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όμως εκεί συνάντησαν διαμαρτυρίες κατοίκων, παρακινημένων από ακροδεξιά στοιχεία.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι οργισμένες διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ, στο τέλος και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν τους πρόσφυγες.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν χθες με δύο οργανωμένα μπλόκα κατοίκων, παρακινημένα από ακροδεξιά στοιχεία, δήλωναν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων που μετέφεραν τα μεγαλύτερο μέρος όσων είχαν αναχωρήσει από την Σάμο.
Μέχρι αργά το βράδυ τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες παρέμεναν στα διόδια των Μαλγάρων ενώ οι άνθρωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ασφαλούς τοποθέτησης των προσφύγων σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία της περιοχής, ανέμεναν στην περιοχή της Ρεντίνας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες στα Βρασνά βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη και άλλες κοντινές περιοχές, καθώς οι συγκεντρώσεις συνοδεύτηκαν και από αποκλεισμούς καταλυμάτων στα οποία έχουν πληροφορίες ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας πήγε χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με την προϊσταμένη του γραφείου Μαρία Αντωνίου από την οποία ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –που ήταν στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν τον συνάντησε- και παρέδωσε επιστολή στην οποία αναφέρεται στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του και στα προβλήματα που υπάρχουν.
Ειδικότερα κάνει λόγο για 2.000 άτομα που φιλοξενούνται στις τρεις δομές του δήμου (Λουτρά Νέας Απολλωνίας – Βαγιοχώρι – Βρασνά) και σημειώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή των Βρασνών η οποία είναι και τουριστική. Όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα μας «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στα Λουτρά ή το Βαγιοχώρι, όλα πηγαίνουν πολύ καλά, έως υποδειγματικά, αλλά υπάρχει θέμα στα Βρασνά που είναι τουριστική περιοχή και ζητάμε τουλάχιστον αυτή την περιοχή να την αφήσουν έξω από τον σχεδιασμό. Δεν νομίζουμε ότι ζητάμε κάτι υπερβολικό».
Αλήθεια είναι ότι ο κ. Λιάμας που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., αντιμετωπίζει μέχρι τώρα με επιτυχία τις ακροδεξιές επιθέσεις ωστόσο δεν κρύβει και την ανησυχία του.
Λίγο πριν ξεκινήσει χθες η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βόλβης έλεγε στην «Εφ.Συν.» ότι «τα μπλόκα στα Βρασνά είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης ακραίων στοιχείων της περιοχής οι οποίοι χθες κυκλοφορούσαν στην περιοχή με ηχεία πάνω σε αυτοκίνητα καλώντας τους κατοίκους να αντιδράσουν στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών». Ο ίδιος όπως τονίζει δεν συμφωνεί μαζί τους «δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τις δράσεις τους» και σημειώνει ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι «μήπως ανάψουν φωτιά και σε άλλες περιοχές».
***
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.com
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]