ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ- Τουρκικοί βομβαρδισμοί κοντά σε σχολείο: 11 νεκροί, κυρίως παιδιά



Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών. Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση. 

«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

 Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις.

 Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). 

Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα. 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]