Τρεις στους δέκα Έλληνες τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους!

Σοκάρουν τα ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας που αποκαλύπτει ότι τρεις στους δέκα Έλληνες κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα τους, ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας!
Λίγο η κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα πρωτίστως, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, λίγο τα γενικότερα προβλήματα σε μία οικογένεια, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω καθώς σύμφωνα με έρευνα και οι άντρες πλέον πέφτουν θύματα κακοποίησης και μάλιστα κατέχουν πλέον και την θλιβερή πρωτιά.

Τι προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Domestic Violence in Europe διεξήγαγε έρευνα σε Ελλάδα, Βρετανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία και από αυτή προκύπτει πως πάνω από 7 στους 10 Έλληνες έχουν πέσει θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ από αυτό το ποσοστό το 31,7% έχει δεχθεί σωματική επίθεση.
Στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εντοπίστηκαν τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα, ενώ όσον αφορά τη σωματική βία η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 31,7% και ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%.
Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι, το 31,7% που δήλωσε ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας, δεν αφορούσε ξυλοδαρμό, αλλά σπρωξίματα και χαστούκια ενώ το 25% των αντρών απάντησε στη βία.
politik.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]