Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό!!!


Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και ακολουθώντας την εφαρμογή ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων αλλά και των δεσποζομενων ζώων, ενημερώνει τους πολίτες Αλμωπίας, καθιερώνοντας ενέργειες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.
Σκοπός της ενημέρωσης είναι αφενός η σταθεροποίηση, η καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση, της κατά περίπτωση Ιατρικής φροντίδας, σε όλα τα αδέσποτα ζώα της Αλμωπίας, με την εξασφάλιση νερού/ τροφής αλλά και τις παρεμβατικες δράσεις, σε θέματα προστασίας τους!
Παράλληλα επιδιώκεται, για τους πολίτες κάθε κοινότητας, μέσω τοπικών συμβούλων - συμβουλίων, η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου πολίτη -ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων , καθώς και η προώθηση υιοθεσίας από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.
Ας μη ξεχνάμε, μέρες που είναι, ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζομενα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας!
Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων, κάθε κοινότητας, απαιτεί τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων μας και να θυμάστε πως οτι συμβαίνει στα ζώα, σύντομα συμβαίνει και στον άνθρωπο...
Πρότασή μου είναι η σύσταση εθελοντικών ομάδων για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και κυρίως η ενημέρωση με ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων του Δήμου μας, υπενθυμίζοντας ότι το μέλλον ξεκινάει από τα παιδιά μας...
Με κάθε σεβασμό και αγάπη για τον τόπο μας
Δήμητρα Δούλη


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]