Η ΠΟΠΣΜ για την Έφεση στο Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης

     
  Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η  έφεση που κατέθεσαν οι Ιωάννης Πούνιος, Άγγελος  Μιλαδίνης και  Σοφία Δημητρίου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σερρών, του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και  της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων».

           Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, της 10ης Σεπτεμβρίου 2019, ακύρωνε την ίδρυση συλλόγου με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος». Μεταξύ των λόγων απόρριψης η απόφαση ανέφερε : «…είναι πρόδηλο ότι ο σκοπός του υπό σύσταση σωματείου δεν είναι ούτε ορισμένος,  ούτε σαφής, καθώς το καταστατικό του όχι μόνον δεν προσδιορίζει την αληθή ταυτότητα του σκοπού του, αλλά είναι ( εκ της λεκτικής διατυπώσεώς του) και αντικειμενικά πρόσφορο να δημιουργήσει παραπλανητική εικόνα ή σύγχυση ως προς αυτήν σε όποιον επιθυμεί να προσχωρήσει σε αυτό.» και ότι: «…όπως αποδείχθηκε, καθόσον η αόριστη και ασαφής διατύπωση του καταστατικού σκοπού του υπό σύσταση σωματείου προκάλεσε σύγχυση ακόμη και στα ιδρυτικά του μέλη, τα οποία ναι μεν αρχικά συνέπραξαν στην ίδρυσή του, πλην όμως όταν συνειδητοποίησαν την παραπλάνησή τους και τη διάσταση των απόψεών τους αναφορικά με τον αληθή επιδιωκόμενο από το σωματείο σκοπό αποχώρησαν άμεσα από αυτό.».
           Αξίζει να αναφερθεί ότι την έφεση κατέθεσαν μόνον τρείς από τους επτά που είχαν συμμετάσχει στην πρωτόδικη διαδικασία. Η πλειοψηφία δηλαδή απείχε από την έφεση επιβεβαιώνοντας το παραπάνω σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης.
           Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημήτριο Γιουματζίδη, τον Αντιπρόεδρο Κ.Μ. Γεώργιο Δόντσιο και τον ταμία Ιωάννη Σιβένα, την προηγούμενη της εκδίκασης της έφεσης, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των τριών δικηγόρων της ομοσπονδίας και συζήτησαν εκτενώς την υπερασπιστική γραμμή της Ομοσπονδίας.

        Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας         
                                                                                             

     Δημήτριος Γιουματζίδης                                 Γεώργιος Τσαμπούρης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]