Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΑ "ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ" - Η καραντίνα με την ματιά του 12χρονου Μηνά
Ο κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και την άλλαξε βίαια και ριζικά. Ο Πασάς σπεύδει να πάρει "μέτρα" για το καλό μας και αναθέτει στον Καραγκιόζη καθήκοντα αστυνομικού. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως προσεγγίζει ο Μηνάς (ένα 12χρονο παιδί) την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.
Οι χαρακτήρες του θεάτρου σκιών αποτελούν μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Από τη μια η εξουσία του κατακτητή (ξενοκίνητα συμφέροντα) που διαφεντεύει τις ζωές των Ελλήνων. Από την άλλη υπάρχουν Έλληνες που υπακούν τυφλά, συνεργάζονται και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του "σαραγιού" (πχ Χατζηαβατης). Υπάρχουν Έλληνες που έχουν μικρό ανάστημα και κάνουν ότι τους λένε άλλοι (πχ Μορφωνιός). Υπάρχουν όμως Έλληνες (πχ μπάρμπα-Γιώργος) που το λέει η καρδιά τους και δεν διστάζουν να αντιπαρατεθούν με το καθεστώς του κατακτητή.
Στον ρόλο του κατακτητή (πχ πασάς) αντικατοπτρίζονται οι εθελόδουλες κατοχικές κυβερνήσεις της Πατρίδας μας. Αυτές που δημιούργησαν συνθήκες τεχνητής ευμάρειας παλιότερα (Τσοβόλα σωστά όλα), που μάζεψαν "εν μια νυκτί" τον πλούτο που μοίραζαν επί χρόνια (απάτη χρηματιστηρίου), που έβαλαν τη χώρα σε κάλπικα μνημόνια δήθεν για να την σώσουν και οδήγησαν σε απελπισία τον Ελληνικό λαό, που ξεπούλησαν την Μακεδονία για το καλό μας, που κυνηγούν την Πίστη μας για να μας κάνουν πολυπολιτισμικό Έθνος.
Σε κάθε θεατρική παράσταση ο θεατής ταυτίζεται με κάποιους ρόλους. Τους νιώθει πιο "οικείους" ανάλογα με τον τρόπο που σκέφτεται εκείνος. Εμείς με ποιον χαρακτήρα του θεάτρου σκιών ταυτιζόμαστε; Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε ΤΙ ρόλο θα παίξει ο καθένας μας σε αυτά που βιώνουμε!
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Labels
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :