Αίτηση αναθεώρησης από τη ΔΕΔΑ για την απόφαση της ΡΑΕ που «έκοβε» Γιαννιτσά, Βέροια, Πελοπόννησο από το 5ετές

Χωρίς περικοπές πόλεων, όσον αφορά την έλευση του αερίου, φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί το 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, παρά το γεγονός ότι αρχικά η ΡΑΕ είχε «κόψει» την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά.

Η ΔΕΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει Αίτηση Αναθεώρησης της σχετικής απόφασης της Αρχής, ενώ εν τω μεταξύ έχουν προκύψει και άλλες κινήσεις που οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ΔΕΔΑ θα είναι τελικά αυτη που θα έχει την ευθύνη για την έλευση του αερίου στς περιοχές αυτές.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΔΑ, παράλληλα με την Αίτηση Αναθεώρησης επανήλθε και κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περίοδο 2020-2024 που προβλέπει δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών με σχεδιασμό για ταχύτερη υλοποίηση των έργων ώστε να μην τίθεται θέμα καθυστέρησης.
Έτσι δεν υφίσταται πλέον το θέμα της 18μηνης καθυστέρησης για την υλοποίηση των έργων σε σχέση με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, θέμα που οδήγησε την ΡΑΕ να απεντάξει αρχικά τις δύο αυτές πόλεις από το 5ετές.
Διαγωνισμοί
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι αρχές Ιουλίου εκτιμάται ότι θα βγούν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα πρώτα μεγάλα έργα κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.
energypress.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]