Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ PELLAin - 100 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ Η ΣΚΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ


Η δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αλμωπίας Δέσποινα Καλδερεμτζή, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του Δημ.Πασόη, επιβεβαίωσε όσα το τελευταίο διάστημα επαναφέρουμε στο PELLAin με βίντεο(δείτε εδώ) και φωτογραφίες από την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι επισκέπτες στην Αριδαία και κυρίως οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες. 

Η μη ορθή πραγματοποίηση του αποχετευτικού έργου στην πόλη της Αριδαίας, με ελλείψεις στην κατασκευή και αστοχίες που θέτουν το έργο σε αμφιβολίες, συμπληρώνουν την τραγική κατάσταση που διαφαίνεται ακόμη χειρότερη όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος με την σκόνη και τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα της πόλης να δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Τα οξυμένα προβλήματα που εστιάζονται κυρίως σε κατακάθιση της αιωρούμενης σκόνης  σε κατοικίες, αυτοκίνητα, βιτρίνες και το εσωτερικό καταστημάτων, έρχονται να προστεθούν τα έντονα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες με αναπνευστικά προβλήματα που επιδεινώνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις αλλεργίες της εποχής και τις ανοιξιάτικες ιώσεις των ημερών. Χαρακτηριστική είναι η ραγδαία αύξηση των επισκέψεων στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, κυρίως από τις ευπαθής ομάδες ηλικιωμένων και μικρών ηλικιών.

Eπίσης πολύ σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η αδιαφορία του δημάρχου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των καταστημάτων, κυρίως τα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική λειτουργία τους, με κίνδυνο οι καταστηματάρχες να βρεθούν απολογούμενοι για ζητήματα που δεν ευθύνονται παρά τα όσα μέτρα μπορεί να λαμβάνουν προς αποφυγή προβλημάτων  για τις επιχειρήσεις τους!

Η επιβεβαίωση στα όσα τόσο καιρό γράφουμε, ήρθε από τη δημοτική σύμβουλο, κυρία Δέσποινα Καλδερεμτζή, η οποία κατά την σύγκλιση του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα του Δήμου Αλμωπίας, ανέφερε τα στοιχεία από την έρευνα ανεξάρτητου ιδιώτη, ο οποίος αναφέρει σε μελέτη του ότι η σκόνη στην ατμόσφαιρα της πόλης αγγίζει το τραγικό επίπεδο 100 φορές πάνω από το  όριο!!!

Στην ομιλία της ανέφερε ότι σε περίπτωση που ζητηθούν, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε  κάθε ενδιαφερόμενο!

Είναι μία πολλή σημαντική εξέλιξη στο σημαντικό αυτό θέμα και θα επανέλθουμε σύντομα.

PELLAin
                                                  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλη μέρα ρουφάμε σκόνη και δεν ξέρω τι άλλο και ο δήμαρχος αγιάζει τον σουπερανηψιο 3 σε 1 και το μπινοςνιουζ συνεχίζει την φωτογράφιση του χαλεπιου
    Σκόνη αίμα και ιδρωτας
    Χαλεπι 2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]