Ανδρέας Ζαχαριάδης: «Η AHEPA συνεχίζει με τις ίδιες αξίες και με ευελιξία προς το μέλλον»

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Ενενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA, η οποία θα πραγματοποιήσει το συνέδριό της στο ξενοδοχείο «Disney World Resort» και το οποίο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από την Κυριακή 23 έως την Κυριακή 30 Ιουλίου.
Ο ύπατος πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο οποίος ειδικεύεται στα οικονομικά και λογιστικά, σε συνέντευξή του στο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα» τόνισε αναφορικά με το συνέδριο, ότι «αποτελεί ιστορική επέτειο στην πορεία της AHEPA».
Σημαντικές παρουσίες
Στο συνέδριο, την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «το συνέδριο θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος. Επίσης θα έλθουν οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Αναφορικά με τις εργασίες, είπε ότι «τα μέλη των επιτροπών θα παρουσιάσουν τα πεπραγμένα του έτους που πέρασε και που στοχεύουμε για το μέλλον. Θα αναφερθούμε στις δηλώσεις και ανακοινώσεις που έχουμε κάνει» και συμπλήρωσε πως «στο εθνικό συνέδριο τα μέλη της Οργάνωσης έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ό,τι αισθάνονται ότι είναι πρέπον».
Υπογράμμισε ότι «αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο, ενώ πολλές εκδηλώσεις ήδη έχουν συμπληρωθεί. Προτρέπονται δε όσοι δεν έχουν κάνει κρατήσεις και επειδή λόγω της μεγάλης προσέλευσης τα δωμάτια στο Yacht Club έχουν ήδη καλυφθεί, να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαμονή τους».
Τα συνέδρια των θυγατρικών
Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ακόμα πως «παράλληλα με το μεγάλο συνέδριο της AHEPA γίνονται και τα συνέδρια των θυγατρικών της Οργανώσεων Νέων και συγκεκριμένα των ‘Υιών του Περικλέους’ και ‘Θυγατέρων της Αθηνάς’». Ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «η AHEPA πηγαίνει πολύ καλά, παρόλο ότι γενικότερα υπάρχει πρόβλημα στις Οργανώσεις, αλλά εμείς πηγαίνουμε εξαιρετικά καλά».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος σ’ αυτόν τον ένα χρόνο της θητείας του ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ομιλητικός για εθνικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, «η AHEPA απαρτίζεται από 450 τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει τμήματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του ανά την υφήλιο». Αναφορικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήγησε ότι «τα περισσότερα Τμήματα βρίσκονται στην Ανατολική Περιφέρεια των ΗΠΑ όπως στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, επίσης και στη Δυτική Πλευρά της χώρας, στον Αγιο Φραγκίσκο, στην περιοχή του Λος Αντζελες και στο Σαν Χοσέ. Επίσης, έχουμε τμήματα στο Σικάγο, στο Οχάιο, παντού στις ΗΠΑ».
«Σε πόσες χιλιάδες ανέρχονται τα μέλη της AHEPA», τον ρωτήσαμε. «Στις είκοσι χιλιάδες, αλλά μαζί με τις θυγατρικές Οργανώσεις ‘Υιοί του Περικλέους’ και ‘Θυγατέρες της Αθηνάς’ ανέρχονται σε πάνω από τριάντα χιλιάδες» απάντησε. Και συμπλήρωσε πως «πάντοτε προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερα μέλη στην Οργάνωση, αλλά όπως είναι η σημερινή δομή της κοινωνίας με αποτέλεσμα οι οικογένειες διαμοιράζονται σε διάφορα μέρη, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούν τα σχολεία, η εγγραφή νέων μελών είναι όλο και πιο δύσκολη, αλλά πάντοτε προσπαθούμε να εμπλουτίζομε τον αριθμό των μελών μας».
Υπογράμμισε ότι «τα συνέδρια αποτελούν ορόσημα στην πορεία της Οργάνωσης» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανανέωση των μελών της από ηλικιακής πλευράς, αφού τώρα επικεντρωνόμαστε στην επόμενη γενιά. Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών σε πολλά τμήματα είναι 40 έως 45 ετών». Είπε δε χαρακτηριστικά πως, «είμαι ο μεγαλύτερος στην ηλικία ανάμεσα στα μέλη του ύπατου συμβουλίου».
Από συνάντηση της αντιπροσωπείας της AHEPA με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI.
Πίστη στις αξίες
Για να γίνει κάποιος μέλος της AHEPA, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «πρέπει να πιστεύει κατ’ αρχήν στις ελληνικές αρχές με τις οποίες οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν την Οργάνωση. Το κόστος να γίνει κάποιος μέλος είναι μικρό, κάθε τμήμα έχει το δικό του ποσό, αλλά συνήθως ο μέσος όρος είναι μεταξύ 65 και 80 δολάρια». Οταν τον ρωτήσαμε αν ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος, είπε ότι «πρέπει να πιστεύει στη θεότητα του Ιησού Χριστού και στις αρχές που διέπουν την AHEPA, και εάν δεν πιστεύει σ’ αυτές τις αρχές δεν μπορεί να γίνει μέλος».
Αναφορικά αν η AHEPA έχει μέλλον, ο κ. πρόεδρος τόνισε πως «βεβαίως και έχει, είναι σε καλό δρόμο» και συμπλήρωσε πως «σε μερικά χρόνια, ας πούμε σε 15 με 20 χρόνια, μόνο η AHEPA θα έχει μείνει από τις οργανώσεις διότι η δύναμή μας είναι τα τοπικά μας τμήματα. Τμήματα της AHEPA έχουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες βέβαια, στον Καναδά, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Γερμανία, στη Βουλγαρία, στη Γαλλία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο».
Ρίζες από την Κύπρο
Ο κ. Ζαχαριάδης γεννήθηκε στο Jersey City της Νέας Ιερσέης, αλλά οι γονείς του κατάγονταν από την Κύπρο. Είπε ότι «ο πατέρας μου ήταν από το Βατιλή που είναι στα κατεχόμενα και η μητέρα μου από τη Λευκωσία». Αναμείχθηκε στην AHEPA πριν από είκοσι πέντε χρόνια. Είπε ότι «τον περασμένο μήνα συμπλήρωσα την 25η επέτειο συμμετοχής μου ως μέλους στην Οργάνωση».
Αυτό που τον προσέλκυσε στην Οργάνωση είναι «βασικά δύο πράγματα, η φιλανθρωπική εργασία που κάνει, όπως η υποτροφίες που δίνει, η βοήθεια στην Εκκλησία, η συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο, η βοήθεια παροχής φαγητού στους φτωχούς, πράγμα το οποίο με προσέλκυσε ιδιαίτερα διότι έδειξε ότι η αποστολή της δεν ήταν μία και μοναδική, αλλά ότι είναι μία Οργάνωση ανοικτή η οποία βοηθάει όλους όσους έχουν ανάγκη είτε είναι Ελληνες, είτε όχι».
Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης.
Ως πρόεδρος της AHEPA, ένιωσε ξεχωριστή συγκίνηση, «όταν την Ημέρα των Μνημοσύνης (Memorial Day) πήγαμε στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλιγκτον και καταθέσαμε στεφάνια στα μνήματα των Ελλήνων στρατιωτών που γνωρίζουμε ότι έχουν ενταφιαστεί εκεί». Και συνέχισε: «Καταθέσαμε 660 στεφάνια στους πεσόντες στρατιώτες του Πρώτου, και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και σε άλλους που έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών μέχρι σήμερα. Ηταν κάτι το πολύ όμορφο να βλέπεις κάπου 135 μέλη της AHEPA να ξεκινούν από την Παρασκευή το απόγευμα, να εργάζονται όλη την ημέρα του Σαββάτου για να είμαστε βέβαιοι πως κάθε Ελληνας στρατιώτης που ξέρουμε θα έπαιρνε και ένα στεφάνι».
Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της προεδρίας του ήταν, όπως είπε, «να κάνουμε Πάσχα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο που ήταν μία μεγάλη τιμή και το γεγονός ότι τύχαμε ιδιαίτερης ακρόασης. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι προσελκύονται από τον Πατριάρχη διότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και τώρα αισθάνομαι δυνατό τον δεσμό μου με το Πατριαρχείο».
Για το Πατριαρχείο
Οταν τον ρωτήσαμε αν νομίζει πως το Πατριαρχείο θα πρέπει να ιδρύσει και μία δεύτερη έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι η μεγάλη σύγχρονη αυτοκρατορία του κόσμου, είπε ότι «δεν ξέρω, αυτή είναι μία απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί από τον Πατριάρχη και τους ιεράρχες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση επιθυμούν να πάνε. Δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την ισχύ που έχουμε στην Κωνσταντινούπολη. Γνωρίζουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν συμπεριφέρεται στον Πατριάρχη όπως οφείλει να συμπεριφέρεται και δεν ξέρω αν δημιουργηθεί μία δεύτερη έδρα εδώ αν θα προκληθεί κάποια βλάβη στον Πατριαρχείο».
Από το πρώτο ετήσιο δείπνο της ΑΧΕΠΑ της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης στις 15 Δεκεμβρίου 1924 στο ξενοδοχείο Commodore. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AHEPA
Σημείωσε ακόμα πως «για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο η AHEPA πήγε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συναντηθήκαμε με τους κορυφαίους διπλωμάτες και πρέσβεις στις Βρυξέλες. Ηταν μία ιστορική επίσκεψη με πολύ σοβαρές συναντήσεις και γίναμε δεκτοί με εγκαρδιότητα».
Στην ερώτηση τι πέτυχαν σ’ αυτές τις συναντήσεις, είπε ότι «συστήσαμε την Οργάνωσή μας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν γνώριζαν πολλά πράγματα για αυτήν και την αποστολή της. Τους πληροφορήσαμε για το φιλανθρωπικό μας έργο, για τις αξίες του Ελληνισμού και πού πηγαίνουμε μελλοντικά. Εντυπωσιάστηκαν πολύ και μας προσκάλεσαν να επισκεφθούμε και πάλι την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Προσπάθειες εκσυγχρονισμού
«Νομίζω ότι πέτυχα όσα είχα προγραμματίσει» είπε αναφορικά με το αν έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους που είχε θέσει για την προεδρία του ή αν υπάρχουν κάποιοι που δεν εκπληρώθηκαν. Και τόνισε πως «προσπάθησα να αλλάξω το πρόσωπο του Οργανισμού μας και να γίνουμε ένας πιο σύγχρονος Οργανισμός και να καταλαβαίνουμε περισσότερο τις ανάγκες των νεότερων ανθρώπων διότι από τη νέα γενιά θα προέλθουν τα μέλη μας. Δεν έχουμε πλέον μετανάστευση, δεν έρχονται πια άνθρωποι από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα μέλη μας θα προέλθουν από τη νέα γενιά» και τόνισε πως «όπως σας είπα και λίγο πιο πριν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής είναι τα πιο νέα ηλικιακά στην 95χρονη ιστορία της Οργάνωσης».
Στην επισήμανση ότι ήταν από τους πλέον λαλίστατους προέδρους για τα εθνικά θέματα που έχουν περάσει από την προεδρία και εάν αυτό δημιούργησε κάποιες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, και την AHEPA γενικότερα, επεσήμανε ότι «τα μέλη ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένα που μιλούσα ανοικτά και για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Πατριαρχείο». Και συμπλήρωσε, πως «και πολλοί άνθρωποι εκτός Οργάνωσης ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τις θέσεις που πήρα εναντίον της Τουρκίας και για τα υπόλοιπα θέματα». Τόνισε πως «δεν φοβόμουν να εκφράσω τη γνώμη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και να υπερασπιστώ τις απόψεις μου για αυτά τα θέματα» και «πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να λέμε αυτά που πρέπει να πούμε».
Δημοκρατικές διαδικασίες
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη «ο οικονομικός Προϋπολογισμός των λειτουργικών εξόδων της AHEPA, είναι πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια». Οταν τον ρωτήσαμε εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία, είπε ότι «εξαρτάται από τους αδελφούς AHEPANS» και συμπλήρωσε πως «δεν αποκλείω την εκ νέου υποψηφιότητά μου, μη ξεχνάτε εξαρτάται από τους αδελφούς συνέδρους διότι γίνεται εκλογή. Υπάρχει δημοκρατική διαδικασία κατά την οποία πρέπει να υποδείξουν την υποψηφιότητά σου, να υπάρξει δεύτερη υπόδειξη και να γίνει η εκλογή και με αυτόν τον τρόπο επιτύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σύνεδροι».
Οταν τον ρωτήσαμε γιατί ένας νέος Ελληνοαμερικανός να αναμειχθεί με την AHEPA, απάντησε ότι «πέρα από τη μεγάλη μας κληρονομιά για τα όσα έχουμε κάνει κατά τα προηγούμενα 95 χρόνια, η δύναμη των τοπικών μας τμημάτων και η δυνατότητα να συμμετάσχει κάποιος στην Οργάνωσή μας για να δώσει μάχη για τα θέματα του Ελληνισμού, καθώς και τη δυνατότητα να συνεργαστεί μαζί μας για φιλανθρωπικούς σκοπούς και δραστηριότητες.
Εχουμε ένα πρόγραμμα για τους στρατιώτες, οι οποίοι επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα πεδία των μαχών με το μεταπολεμικό σύνδρομο, κι αυτό είναι για όλους κι όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς. Αγοράζουμε αυτά τα ειδικά σκυλιά, τα γνωστά ως service dogs,και έχουμε συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια γι’ αυτό το πρόγραμμα. Επίσης, χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για την εκπαίδευση αυτών των σκυλιών. Αυτά είναι τα είδη προγραμμάτων που έχουμε». Πρόσθεσε πως «ένα άλλο πρόγραμμα που έχουμε είναι η συγκέντρωση χρημάτων για έρευνα για τον καρκίνο».
Η AHEPA συμπαραστάθηκε στους ανθρώπους του Μίσιγκαν των οποίων το νερό είχε μολυνθεί. «Ολα τα τοπικά τμήματα στην περιοχή του Μίσιγκαν δώρισαν τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού και γάλακτος για τους πολίτες στην πόλη Φλιντ του Μίσιγκαν» είπε. «Αυτού του είδους είναι οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις που καλείται να συμμετάσχει η νέα γενιά». Υπογράμμισε πως «έχουμε επίσης το πρόγραμμα οικισμού για τους ηλικιωμένους το οποίο διαθέτει πάνω από έξι χιλιάδες διαμερίσματα. Επίσης, κάνουμε δωρεές στις βιβλιοθήκες».
Τα χρήματα που συγκεντρώνουν για όλα αυτά ανέφερε πως προέρχονται «από διάφορες εκδηλώσεις που κάνουμε, από μεταξύ μας συνεισφορές, έχομε λαχνούς, δεν μπορείτε να φαντασθείτε τα είδη των δραστηριοτήτων με τις οποίες συγκεντρώνουμε τα χρήματα και τα διαθέτουμε».
Υπερτερεί η προσφορά
Αναφορικά με το τι νομίζει η επίσημη Ουάσιγκτον για την Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «είναι πολύ υπερήφανη για την εργασία που κάνει η Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα διότι δεν είμαστε από τους ανθρώπους που παίρνουν, αλλά από τους ανθρώπους που δίνουν κι αυτό είναι που διακρίνει την Ομογένεια από άλλες εθνικές ομάδες. Ζητούμε λίγα πράγματα όπως π.χ., για την ελεύθερη εκτέλεση της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά δεν ζητούμε τίποτε για την Ομογένεια. Δεν έχουμε τα χέρια μας απλωμένα, απεναντίας εμείς βοηθούμε τους ανθρώπους».
Οταν τον ρωτήσαμε τι νομίζει ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την AHEPA, είπε ότι «έχουν μεγάλη εκτίμηση για μας και θα σας δώσω το εξής παράδειγμα: Οταν επιστρέφουμε από οποιοδήποτε ταξίδι εκτός Αμερικής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλει να μας συναντήσει για να τους ενημερώσουμε με ποιους συναντηθήκαμε, πώς πήγαν οι συναντήσεις μας και για τις συζητήσεις μας. Εχουμε πολύ καλή σχέση με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με στελέχη του Λευκού Οίκου».
Πολλές οι επιτυχίες
Για την πορεία μας ως Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, είπε ότι «έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Οταν σκεφθείτε όλους τους μετανάστες που ήλθαν από την Ελλάδα στο τέλος του 1800 και δείτε πως σήμερα είμαστε ανάμεσα στους πιο μορφωμένους, τους πιο σκληρά εργαζόμενους και σε κορυφαίες θέσεις εταιρειών και οργανισμών ανά τον κόσμο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με μικρό πληθυσμό έχουμε πετύχει πολλά». Συμπλήρωσε πως «σ’ έναν τομέα που θα μπορούσαμε να κάναμε πολύ περισσότερα ως Ομογένεια είναι η καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους διαφόρους οργανισμούς γιατί κάθε οργανισμός έχει τις δικές του δυνατότητες και νομίζω πως μερικές φορές μας διαφεύγει αυτό. Θα μπορούσαμε να κάναμε καλύτερη εργασία και να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας».
Στην ερώτηση ποιος νομίζει ότι εκφράζει και αντιπροσωπεύει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα γενικώς, τόνισε: «Η AHEPA, διότι είμαστε εμείς που έχουμε τμήματα σ’ όλη την Αμερική, πιάνουμε τον παλμό των ομογενών, γνωρίζουμε πώς σκέπτονται οι άνθρωποι».
Οταν τον ρωτήσαμε πώς μπορεί να λέει κάτι τέτοιο όταν έχει μόνο είκοσι χιλιάδες μέλη, υπογράμμισε πως «δεν είναι μόνο τα είκοσι χιλιάδες μέλη, αλλά είναι επίσης και το γεγονός πού παγαίνουμε και πόσο μας εκτιμούν ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανά τον κόσμο. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των μελών, αλλά και η αποστολή μας». Διευκρίνισε ότι «δεν συμπεριλαμβάνεται η Εκκλησία, διότι η Εκκλησία είναι το κεντρικότερο σημείο της Ομογένειας. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων κ. Δημήτριος είναι στην πραγματικότητα ο εκπρόσωπος όλων μας, είναι ο ιεράρχης, πρέπει να σεβόμαστε τη θέση του».
Στην ερώτηση αν βλέπει κάποιον κίνδυνο να θεωρηθεί η Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα μία Θεοκρατική Κοινότητα επειδή αντιπροσωπεύεται από έναν Αρχιεπίσκοπο, απάντησε ότι «υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες που έχουν ιεράρχη που τις αντιπροσωπεύει, δεν είμαστε οι μόνοι και δεν βλέπω κάποιον κίνδυνο. Οι ελληνικές μας ρίζες και η κουλτούρα μας είναι μέρος της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι κορυφαίο μέλος της Κοινότητάς μας και δεν μπορούμε να απορρίψουμε κατ’ ουδένα τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο».
Αναφορικά με το αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνει η Εκκλησία προκειμένου να προσελκύσει τη νέα γενιά, τόνισε ότι «δεν είναι μόνο η Εκκλησία, συμπεριλαμβάνει όλους, την AHEPA, και πρέπει να καταλάβουμε πως οι νέοι σήμερα είναι διαφορετικοί άνθρωποι, σκέπτονται διαφορετικά, σίγουρα επικοινωνούν διαφορετικά, κι όλοι μας πρέπει να δούμε αυτή την πραγματικότητα.
Δεν είναι συνηθισμένοι στην ιδρυματικότητα όπως είναι η Εκκλησία, ή η AHEPA που έχουν συνεδριάσεις και συζητήσεις. Οταν σκεφθούν κάτι θέλουν να γίνει τώρα όχι αύριο, κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πρέπει αν αντιληφτούμε τις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία σήμερα για να μην κάνουμε λάθη και το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να μην αναγνωρίσουμε τις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία».
Μιλώντας για την ελληνική του κληρονομιά και ταυτότητα, νομίζει ότι «οι δηλώσεις που έχω κάνει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αποδεικνύουν πόσο υπερήφανος είμαι για την Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή μου κληρονομιά». Μιλώντας για την Κύπρο, το πρόσφατο ναυάγιο των συνομιλιών και το τι πρέπει να γίνει, επεσήμανε πως «οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν πως έχουν λάθος, πρέπει να ανακαλέσουν τις σαράντα χιλιάδες στρατιώτες από την Κύπρο χωρίς όρους και σας διαβεβαιώνω πως τότε όλα θα αλλάξουν». Συμπλήρωσε δε, πως «όταν ζούσε ο πατέρας μου με πήγε στην πράσινη γραμμή και μου έδειξε ακριβώς πού έγινε η μάχη».
Η κρίση στην Ελλάδα
Για την οικονομική κρίση της Ελλάδος ανέφερε πως «δυστυχώς δεν ήταν προσεκτικοί με τα οικονομικά, δυστυχώς βρέθηκαν σ’ αυτή τη θέση, έκαναν λάθη διότι όταν δανείζεσαι χρήματα πρέπει να τα επιστρέφεις». Και τόνισε «όλοι στην Ελλάδα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και οι άνθρωποι διότι γνώριζαν ότι δανείζονταν χρήματα».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]