Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Φωτογραφία του Manos Partsanakis.

Όλα ξεκίνησαν μια φθινοπωρινή μέρα του 2010 από μια ομάδα νέων του χωριού από αγάπη για τον τόπο τους , ώστε να διαδόσουν τις παραδόσεις την ιστορία , τα ήθη και έθιμα του πολιτισμού των προγόνων τους.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η δραστηριοποίηση της νεολαίας του χωριού και η ανάδειξη των παραδόσεων αυτου.

Προτάσεις και λύσεις αναφορικά με τα τοπικά ζητήματα 

Πολύ σημαντικό οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγύης ανάμεσα στα μέλη και όχι μόνο!

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Αυτά τα 8 περίπου χρόνια παρουσίας του Συλλόγου στα δρώμενα του χωριού, έχουν γίνει πολλά αξιόλογα πράγματα, όπως τα πανηγύρια Αναλήψεως του Σωτήρος , Αγίας Παρασκευής και Αγίου Δωρόθεου.

Η Κόλιντα Μπάμπω κάθε χρόνο στις 23 Δεκεμβρίου με τις καθιερωμένες φωτιές στην πλατεία του χωριού 

Ετήσιοι χοροί , με τον πρόσφατο να έγινει πριν λίγες ημέρες σε γνωστή ταβέρνα του χωριού και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς.

Ίσως η πιο σημαντική στιγμή του Συλλόγου να είναι η συναυλία του 2011 που έγινε στο γήπεδο του χωριού φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σκοπό να βοηθηθεί ένας συναθρωπός μας!

Επίσης έχουν γίνει εργασίες/καθαριότητες σε χώρους του χωριού για την καλύτερη εικόνα του(πλατεία, παιδική χαρά , εκκλησία , δρόμοι κτλ)
 
Μέλη του συλλόγου έχουν λάβει μέρος στη λαμπαδιοδρομία συλλόγων εθελοντών αιμοδοσίας που γίνεται εδώ και χρόνια με κοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Φωτογραφία του κώστας σενιτζόγλου.


Και φτάσαμε στο σήμερα εν έτη 2018 ο σύλλογος για όσους δεν το γνωρίζουν έχει 3 ενεργά τμήματα χορού(προεφηβικό , εφηβικό και ενηλίκων) που αριθμεί περί τα 40 περίπου μέλη μαθαίνοντας τα μυστικά από την χοροδιδάσκαλο Πολυξένη Νάνου.
Τα μαθήματα γίνονται σε χώρο του Συλλόγου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού!


Φωτογραφία της Irene Selkou.
Τα μέλη του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια όσα έχουν κάνει με αγάπη για τον τόπο τους, έχουν σκοπό και πολλές ιδέες να κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα , όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς την στήριξη των κατοίκων και όχι μόνο του χωριού, τους οποίους θέλουμε ακόμα πιο κοντά μας και φυσικά να τιμήσουμε την μνήμη του ανθρώπου για τον οποιο πήρε το ονομά του ο Σύλλογος όπου πρόεδρος είναι η μητέρα του κυρία Αφροδίτη!

Φωτογραφία της Dimitra Spasopoulou.




Φωτογραφία του κώστας σενιτζόγλου.


Φωτογραφία της Βάσω Αρβανιτάκη.


Φωτογραφία του κώστας σενιτζόγλου.



Για όλα τα νέα του Συλλόγου Νέων Δωροθέας στη σελίδα μας στο facebook  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ που αυτή τη στιγμή αριθμεί 500 μελη.


Manos Partsanakis 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]