Τα χαρακτηριστικά του αντιχρίστου σύμφωνα με το βιβλίο του Δανιήλ

Τα χαρακτηριστικά του αντιχρίστου, σύμφωνα με το βιβλίο του Δανιήλ
Μετά τούτο είδον εν τοις οράμασι της νυκτός και ιδού, θηρίον τέταρτον ( Ευρωπαική ‘Ενωση ), τρομερόν και καταπληκτικόν και ισχυρόν σφόδρα· και είχε μεγάλους σιδηρούς οδόντας· κατέτρωγε και κατεσύντριβε και κατεπάτει το υπόλοιπον με τους πόδας αυτού· και αυτό ήτο διάφορον πάντων των θηρίων των προ αυτού· και είχε δέκα κέρατα. Παρετήρουν τα κέρατα και ιδού, έτερον μικρόν κέρας ( αντίχριστος ) ανέβη μεταξύ αυτών, έμπροσθεν του οποίου τρία εκ των πρώτων κεράτων εξερριζώθησαν· και ιδού, εν τω κέρατι τούτω ήσαν οφθαλμοί ( ίσως να εννοεί τη στενή παρακολούθηση μέσα από κάμερες κ.λπ. ) ως οφθαλμοί ανθρώπου και στόμα λαλούν πράγματα μεγάλα. ( Δανιήλ 7:7-8 ).
Τότε ήθελον να μάθω την αλήθειαν περί του τετάρτου θηρίου ( Ε.Ε .), το οποίον ήτο διάφορον από πάντων των άλλων, καθ’ υπερβολήν τρομερόν, του οποίου οι οδόντες ήσαν σιδηροί και οι όνυχες αυτού χάλκινοι ( στο Δανιήλ 2:32, ο Δανιήλ βλέπει την εικόνα, όπου η κοιλιά και οι μηροί της, που συμβολίζουν την αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, ήταν από χαλκό )· κατέτρωγε, κατεσύντριβε και κατεπάτει το υπόλοιπον με τους πόδας αυτού· και περί των δέκα κεράτων, τα οποία ήσαν εν τη κεφαλή αυτού και περί του άλλου, το οποίον ανέβη και έμπροσθεν του οποίου έπεσον τρία· περί του κέρατος λέγω εκείνου, το οποίον είχεν οφθαλμούς και στόμα λαλούν μεγάλα πράγματα, του οποίου η όψις ήτο ρωμαλεωτέρα παρά των συντρόφων αυτού. Εθεώρουν, και το κέρας εκείνο έκαμνε πόλεμον μετά των αγίων και υπερίσχυε κατ’ αυτών ( θα καταδιώξει όσους δεν βάλουν το χάραγμα )· εωσού ήλθεν ο Παλαιός των ημερών ( Χριστός – Δευτέρα Παρουσία ) και εδόθη η κρίσις εις τους αγίους του Υψίστου· και ο καιρός έφθασε και οι άγιοι έλαβον την βασιλείαν.
Και εκείνος είπε, το θηρίον το τέταρτον ( Ε.Ε .) θέλει είσθαι η τετάρτη βασιλεία επί της γης, ήτις θέλει διαφέρει από πασών των βασιλειών, και θέλει καταφάγει πάσαν την γην και θέλει καταπατήσει αυτήν και κατασυντρίψει αυτήν.
Και τα δέκα κέρατα είναι δέκα βασιλείς, οίτινες θέλουσιν εγερθή εκ της βασιλείας ταύτης· και κατόπιν αυτών άλλος θέλει εγερθή ( αντίχριστος )· και αυτός θέλει διαφέρει των πρώτων και θέλει υποτάξει τρεις βασιλείς. Και θέλει λαλήσει λόγους εναντίον του Υψίστου, και θέλει κατατρέχει τους αγίους του Υψίστου, και θέλει διανοηθή να μεταβάλλη καιρούς και νόμους ( αυτό το βλέπουμε σήμερα, πόσο εύκολα αλλάζουν οι νόμοι και νομιμοποιείται η αμαρτιά και η διαστροφή )· και θέλουσι δοθή εις την χείρα αυτού μέχρι καιρού και καιρών και ημίσεος καιρού ( καιρός είναι ο χρόνος, άρα 3,5 χρόνια ).
Κριτήριον όμως θέλει καθήσει, και θέλει αφαιρεθή η εξουσία αυτού, διά να φθαρή και να αφανισθή έως τέλους .
( Δανιήλ 7:19:26 ).
Διά τούτο ο τράγος ( Ελλάδα επί Μ. Αλεξάνδρου ) εμεγαλύνθη σφόδρα· και ότε ενεδυναμώθη, συνετρίβη το κέρας το μέγα ( Μ. Αλέξανδρος )· και αντ’ αυτού ανέβησαν τέσσαρα άλλα περίβλεπτα ( Πτολεμαίος – Αίγυπτος, Λυσίμαχος- Ασία, Σέλευκος – Συρία, Κάσσανδρος – Ελλάδα ) προς τους τέσσαρας ανέμους του ουρανού.
Και εκ του ενός εξ αυτών ( άρα ο αντίχριστος θα είναι ή Αιγύπτιος, ή Τούρκος, ή Σύριος, ή Έλληνας, το πιο πιθανό, αφού μόνο η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. από αυτά τα 4 κράτη ), εξήλθεν εν κέρας μικρόν ( αντίχριστος ), το οποίον εμεγαλύνθη καθ’ υπερβολήν προς τον νότον και προς την ανατολήν και προς την γην της δόξης· και εμεγαλύνθη έως του στρατεύματος του ουρανού· και έρριψεν εις την γην μέρος εκ της στρατιάς και εκ των αστέρων και κατεπάτησεν αυτά· μάλιστα εμεγαλύνθη έως κατά του άρχοντος του στρατεύματος· και αφήρεσεν απ’ αυτού την παντοτεινήν θυσίαν, και το άγιον κατοικητήριον αυτού κατεβλήθη· και το στράτευμα παρεδόθη εις αυτόν μετά της παντοτεινής θυσίας εξ αιτίας της παραβάσεως, και έρριψε κατά γης την αλήθειαν· και έπραξε και ευωδώθη.
Τότε ήκουσα αγίου τινός λαλούντος· και άλλος άγιος έλεγε προς τον δείνα λαλούντα, Έως πότε θέλει διαρκεί όρασις η περί της παντοτεινής θυσίας και της παραβάσεως, ήτις φέρει την ερήμωσιν, και το αγιαστήριον και το στράτευμα παραδίδονται εις καταπάτησιν; Και είπε προς εμέ, Έως δύο χιλιάδων και τριακοσίων ημερονυκτίων ( 6,5 χρόνια – Επταετία αντιχρίστου )· τότε το αγιαστήριον θέλει καθαρισθή. ( Δανιήλ 8:8-14 ).
Και εν τοις εσχάτοις καιροίς της βασιλείας αυτών, όταν αι ανομίαι φθάσωσιν εις το πλήρες ( το βλέπουμε σήμερα ), θέλει εγερθή βασιλεύς σκληροπρόσωπος και συνετός εις πανουργίας. Και η δύναμις αυτού θέλει είσθαι ισχυρά, ουχί όμως εξ ιδίας αυτού δυνάμεως· και θέλει αφανίζει εξαισίως ( προφανώς με το τσιπάκι, απενεργοποιώντας το και απελευθερώνοντας ενέργεια που προκαλεί έλκη, βλ. Αποκ. 16:2 και 16:11 – έλκος κακόν και πονηρόν ) και θέλει ευοδούσθαι και κατορθόνει και θέλει αφανίζει τους ισχυρούς και τον λαόν τον άγιον.
Και διά της πανουργίας αυτού θέλει κάμει να ευοδούται η απάτη εν τη χειρί αυτού· και θέλει μεγαλυνθή εν τη καρδία αυτού και εν ειρήνη θέλει αφανίσει πολλούς· και θέλει σηκωθή κατά του Άρχοντος των αρχόντων ( του Χριστού )· πλην θέλει συντριφθή άνευ χειρός. Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς. ( Δανιήλ 8:23-26 ).
Και μετά τας εξήκοντα δύο εβδομάδας θέλει εκκοπή ο Χριστός ( σταύρωση ), πλην ουχί δι’ εαυτόν· και ο λαός ( Ρωμαίοι ) του ηγουμένου ( ο Τίτος, που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ το 70 μ. Χ. ), όστις θέλει ελθεί, θέλει αφανίσει την πόλιν και το αγιαστήριον· και το τέλος αυτής θέλει ελθεί μετά κατακλυσμού, και έως του τέλους του πολέμου είναι διωρισμένοι αφανισμοί. Και θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μιά εβδομάδι· ( η επταετία ) και εν τω ημίσει της εβδομάδος θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά, και επί το πτερύγιον του Ιερού θέλει είσθαι το βδέλυγμα της ερημώσεως ( ο αντίχριστος ), και έως της συντελείας του καιρού θέλει δοθή διορία επί την ερήμωσιν. ( Δανιήλ 9:26-27 ).
Και αντ’ αυτού θέλει σηκωθή εξουθενημένος τις ( κάποιος που τώρα είναι περιφρονημένος ), εις τον οποίον δεν θέλουσι δώσει τιμήν βασιλικήν· αλλά θέλει ελθεί ειρηνικώς και κυριεύσει το βασίλειον εν κολακείαις. Και οι βραχίονες του κατακλύζοντος θέλουσι κατακλυσθή έμπροσθεν αυτού και θέλουσι συντριφθή, και αυτός έτι ο άρχων της διαθήκης. Και μετά την συμμαχίαν την μετ’ αυτού θέλει φέρεσθαι δολίως· διότι θέλει αναβή και υπερισχύσει μετά ολίγον λαού ( ίσως εννοεί τους Έλληνες που είναι λίγος λαός ). Θέλει ελθεί μάλιστα ειρηνικώς επί τους παχυτέρους τόπους της επαρχίας, και θέλει κάμει ό,τι δεν έκαμον οι πατέρες αυτού ουδέ οι πατέρες των πατέρων αυτού· θέλει διαμοιράσει μεταξύ αυτών διάρπαγμα και λάφυρα και πλούτη, και θέλει μηχανευθή τας μη-χανάς αυτού ( τεχνολογία ) κατά των οχυρωμάτων και τούτο μέχρι καιρού. ( Δανιήλ 11:21-24 ).
Και βραχίονες θέλουσιν εγερθή εξ αυτού, και θέλουσι βεβηλώσει το αγιαστήριον της δυνάμεως και αφαιρέσει την παντοτεινήν θυσίαν και στήσει το βδέλυγμα της ερημώσεως. Και τους ανομούντας εις την διαθήκην θέλει διαφθείρει εν κολακείαις· ( Δανιήλ 11:31-32 ).
Και ο βασιλεύς θέλει κάμει κατά την θέλησιν αυτού, και θέλει υψωθή και μεγαλυνθή υπεράνω παντός Θεού, και θέλει μεγαλορρημονήσει κατά του Θεού των θεών, και θέλει ευημερεί, εωσού συντελεσθή η οργή· διότι το ωρισμένον θέλει γείνει. Και δεν θέλει φροντίζει περί των θεών των πατέρων αυτού ( θα είναι άθεος ) ουδέ περί επιθυμίας γυναικών ( θα είναι ομοφιλόφιλος, γι αυτό βλέπουμε σήμερα να γίνεται αποδεκτή η ομοφιλοφιλία ), ουδέ θέλει φροντίζει περί ουδενός θεού, διότι θέλει μεγαλυνθή υπεράνω πάντων.
Τον δε θεόν Μαουζείμ θέλει δοξάσει επί του τόπου αυτού· και θεόν, τον οποίον οι πατέρες αυτού δεν εγνώρισαν, θέλει τιμήσει με χρυσόν και άργυρον και με πολυτίμους λίθους και με πράγματα επιθυμητά. Ούτω θέλει κάμει εις τα οχυρώματα Μαουζείμ μετά θεού αλλοτρίου· όσοι γνωρίσωσιν αυτόν, εις αυτούς θέλει πληθύνει δόξαν και θέλει κάμει αυτούς να εξουσιάσωσιν επί πολλών, και την γην θέλει διαμοιράσει με τιμήν. ( Δανιήλ 11:36-39 ).
Σταύρος Π.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]