ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας είναι μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση, η οποία θα διοργανώνεται στο εξής σε ετήσια βάση. Στόχος της είναι να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Μακεδονίας, και όχι μόνο, αλλά και να κρατήσει ζωντανή τη γευστική μας παράδοση, να την εκσυγχρονίσει και να την κάνει γνωστή στους ξένους επισκέπτες.

Τέσσερις βραβευμένοι chefs (Σωτήρης Ευαγγέλου/Makedonia Palace, Απόστολος Αλτάνης/Hyatt Regency, Δημήτρης Παμπόρης/Ekies All Senses Resort και Γιώργος Παπαδόπουλος/Pomegranate) σε συνεργασία με μια ομάδα γνωστών δημοσιογράφων γεύσης, ερεύνησαν σε βάθος τη μακεδονική παράδοση, αναζήτησαν στοιχεία για την προέλευση των συνταγών και κατέληξαν στην επιλογή σαράντα αντιπροσωπευτικών συνταγών από την παράδοση της μακεδονικής κουζίνας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένας μαγειρικός μαραθώνιος κατά τη διάρκεια του οποίου οι σεφ πειραματίστηκαν, αποδομώντας τις παλιές συνταγές, αναδομώντας τις, μέσα από διαφορετικές μείξεις υλικών και νέες τεχνικές, και εκσυγχρονίζοντάς τις.

Βασική προϋπόθεση ήταν η σύγχρονη εκδοχή να μην απομακρύνει τα πιάτα από την παράδοση, έτσι ώστε η ταυτότητα κάθε πιάτου να είναι αναγνωρίσιμη και να ξυπνά γευστικές μνήμες.

Σε συνεργασία με τους ταλαντούχους chefs 12 εστιατορίων, από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε 12 διαφορετικά set menus, ένα για κάθε εστιατόριο και σας προτείνουμε να τα απολαύσετε.

Κάθε set menu αποτελείται από:

Ένα mise en bouche-πρωτογενές προϊόν της μακεδονικής γης.

Δύο πιάτα (ένα πρώτο και ένα κύριο), εκ των οποίων το πρώτο έχει επιλεγεί από το μενού του εστιατορίου με κριτήριο τη σχέση του με τη μακεδονική παράδοση και το δεύτερο από τον κατάλογο των σαράντα χαρακτηριστικών συνταγών που προαναφέρθηκαν με κριτήριο τον τύπο της κουζίνας που προτείνει το εστιατόριο.

Ένα επιδόρπιο το οποίο έχει επίσης επιλεγεί από τον κατάλογο των σαράντα συνταγών.

macedoniancuisine.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]