Εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση χορήγησης κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας de minimis για τους ροδακινοπαραγωγούς που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της περιόδου 14 - 17 Ιουλίου 2017


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και ο Υπ. Οικονομικών κ. Χουλιαράκης χορηγείται ποσό 8,5 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγοί από τις βροχοπτώσεις της περιόδου 14 - 17 Ιουλίου 2017.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή θα χορηγηθούν 65 ευρώ/στρέμμα στα συμπύρηνα ροδάκινα (σε όλες τις πρώιμες ποικιλίες), 115 ευρώ/στρέμμα στα επιτραπέζια ροδάκινα και 120 ευρώ/στρέμμα στα νεκταρίνια στις ποικιλίες που επλήγησαν κατά την κρίσιμη περίοδο. Η επιλογή των ποικιλιών που αποζημιώνονται έγινε από τις Ομάδες Παραγωγών ροδακίνου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και αφορά τις ποικιλίες που βρίσκονταν σε ωρίμανση την κρίσιμη περίοδο των βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση αποζημιώνονται συνολικά 94.412 στρέμματα σε πέντε νομούς (Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Λάρισας και Φλώρινας).

Η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 27 Ιουλίου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]