Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.) για το δημοψηφισμα στα Σκόπια


Ο σκοπιανός λαός αποφάσισε, κόντρα σε όλες τις προσπάθειες χειραγώγησής του, να καταδικάσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
Το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσε μία μονομερής ήττα της Ελληνικής πλευράς. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ξεκίνησαν, η συμφωνία των Πρεσπών καταρρέει και όλοι πλέον θα αναφέρονται στα Σκόπια ως Μακεδονία, με την βούλα του Τσίπρα.
Πλέον, η μόνη ουσιαστική απόρροια της συμφωνίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι η προσφυγή σε κάλπες όταν και εφόσον διαπιστώσει ότι έχει πιθανότητες να διατηρηθεί στην εξουσία.
Η λύση-μονόδρομος για την Ελλάδα είναι να καταγγείλει τη συμφωνία ως άκυρη σε όλα τα διεθνή φόρα αφ’ ης στιγμής δεν επικυρωθεί από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο.
Όσοι ζητούν δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας οφείλουν να θυμούνται τη σοφή ρήση «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Αφενός, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 το οποίο ο Τσίπρας μετέτρεψε σε ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ και αφετέρου ότι, βάσει του Ελληνικού Συντάγματος τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων δεν είναι δεσμευτικά για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Εξάλλου, δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας έγινε, με τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και τα εκατοντάδες επιμέρους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ανά την επικράτεια.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]