Η Π.Ο.Π.Σ.Μ. ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ένα περίεργα στημένο σκηνικό του ΥΠ.ΕΞ. Κοτζιά σε συνεργασία με κάποιους νομικούς για την ερχόμενη Παρασκευή,  φαίνεται δεν άφησε αδιάφορη την Π.Ο.Π.Σ.Μ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) και με δημόσια επιστολή ζητά να δοθούν εξηγήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό. 

Είναι φανερό πλέον ότι ένα μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας έχει πάψει να εργάζεται για τα συνμφέροντα της πατρίδας και κόπτεται περισσότερο για τα συμφέροντα των γειτόνων!

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που κοινοποιεί η ΠΟΠΣΜ σε απάντηση για την "περίεργη" εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης!



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Ενταύθα.
--------------------------
Κύριοι Πρόεδροι,
Κύριε Πρόεδρε της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
Κύριε Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,
Κύριε Βερβεσέ,
Κύριε Κουτσοχήνα,
Λαμβάνω την Τιμή να απευθυνθώ προς υμάς μετά την πληροφόρησή μου για την εκδήλωση που διοργανώνετε,
ο πρώτος υπό την αιγίδα σας και ως συνδιοργανωτής,
και ο δεύτερος ως κατά τόπον αρμόδιος, με θέμα «Νομικά Ζητήματα που προκύπτουν από την Συμφωνία των Πρεσπών», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο Μακεδονία Παλλάς.
Εξεπλάγην με το θέμα που προβάλλετε ως τίτλο της εκδήλωσής σας, καθώς σηματοδοτεί πως έχετε κάνει δεκτό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα νομικό γεγονός που δεν καταρρίπτεται δικαστικά. Παρότι καλά γνωρίζετε ότι εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων τους Εξωτερικού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με αίτημα την ακύρωση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.
Διότι θίγει βάναυσα, ανιστόρητα και αντεθνικά, ατομικά και συλλογικά πολιτιστικά, ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα της Ελλάδας, και του ελληνικού λαού, τα οποία απορρέουν από την αποκλειστική ως σήμερα νόμιμη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
(Το κράτος των Σκοπίων είχε σφετεριστεί το όνομα της Μακεδονίας μας και εξαιτίας της παράνομης χρήσης του, και της έλλειψης ως σήμερα σχετικής συναίνεσης από την Ελλάδα, η αναγνώριση του κράτους αυτού ήταν διμερής από κάποια κράτη, 140, τα οποία όμως το είχαν αναγνωρίσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με την συνταγματική της ονομασία, μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα με την Ελλάδα).
Αλλά και γιατί υπογράφηκε κατά παράνομο κι αντισυνταγματικό τρόπο. Ενώ δεν υπήρχε δεδηλωμένη για το θέμα αυτό, λόγω συνασπισμού κομμάτων στην κυβέρνηση, εκ των οποίων το ένα ήταν αντίθετο σε αυτήν.
Επίσης επειδή σύσσωμος ο ελληνικός λαός ήταν αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Αλλά και γιατί το κυρίαρχο όργανο είναι, πάντως μετά τον λαό, η Βουλή, που πρέπει να συζητά και να ψηφίζει πριν καταστεί άνευ αντικειμένου η ψήφος της, λόγω παραγωγής τετελεσμένων σε διεθνές επίπεδο, εκ της υπογραφής ενός κρατικού αξιωματούχου.
Η κατάπληξή μου μεγάλωσε περισσότερο όταν ανέγνωσα τα ονόματα και τα θέματα της ημερίδας σας.
1.   Όλα τα θέματα παραπέμπουν σε ζητήματα και προβληματικές εκ της ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ της κατάπτυστης συμφωνίας!
2.   Ούτε ένα θέμα δεν αφορά την ακυρότητα της κατά την ακολουθηθείσα αντισυνταγματική διαδικασία υπογραφής Κοτζιά, και την ενδεχόμενη ακύρωσή της από τα Δικαστήρια. Επίσης ούτε ένα θέμα δεν αναδεικνύει τρόπους και σκοπούς ακύρωσής της, οι οποίοι αυτήν την στιγμή, αυτονόητα, όφειλαν να είναι το αποκλειστικό μέλημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, και όχι μέλημα του δευτεροβάθμιου σωματείου του οποίου τυγχάνω Πρόεδρος και των Απόδημων Ελλήνων.
Τούτο σημαίνει ότι αποδέχεστε ότι η συμφωνία ήρθε για να μείνει, ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΠ’ΑΥΤΟΥ.
Καίτοι υπογραφείσα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, άρα χωρίς κυβερνητική εντολή,
Κι επίσης, καίτοι υπογραφείσα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (σε πρώτο χρόνο, πριν την παραγωγή τετελεσμένων, όπως η πρόσκληση που έλαβε η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ, με το όνομα σκέτο Μακεδονία, μετά βέτο, αστερίσκο της Τουρκίας, στο οποίο βέτο ουδεμία αντίρρηση έφερε η ελληνική αντιπροσωπεία, κατ’εντολήν  του μηνυθέντος από εμένα Υπουργού Εξωτερικών, ήδη πριν την υπογραφή του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας).
Αναλυτικά τα ζητήματα που θέτω εδώ, έχουν περιγράψει σε άρθρα τους σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες και ιστότοπους, οι καθηγητές Δημοσίου Δικαίου κ.Σπύρος Βλαχόπουλος, ο κ.Γεραπετρίτης και ο κ.Πέτρος Παραράς καθώς και άλλοι.
Άρα η συμφωνία είναι υπογραφείσα από τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδος, κατά σφετερισμό της απονεμόμενης σε αυτόν εξουσίας από το Σύνταγμα. Και τούτο συνιστά ποινικό αδίκημα (εκτός των άλλων) κατά τους ορισμούς των νόμων.
3.   Όλοι οι ομιλητές που έχετε επιλέξει, είναι υπέρ της άποψης του κ. Κοτζιά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Εν προκειμένω η κυρία Νάσκου Περράκη και ο κύριος Μπρεδήμας, όπως έχει καταστεί γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης ανήκουν στον στενό κύκλο του υπουργού εξωτερικών και ήταν (μπορεί και ακόμα να είναι, δεν το γνωρίζω), σύμβουλοί του.
4.   Εκ των θεμάτων των υπολοίπων προκύπτει ότι ο μεν κύριος Γιόκαρης θα αναλύσει το θέμα της επιλογής του ονόματος ενός κράτους κατά το διεθνές δίκαιο. Δηλαδή θα μας εξηγήσει ότι αυτό είναι ένα αποκλειστικό δικαίωμα του κράτους που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας. Όμως εδώ το θέμα που έχει τεθεί δεν άπτεται αυτού του ζητήματος, αλλά του γεγονότος, ότι ένα κράτος ΕΚΛΕΨΕ το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και εδώ και δεκαετίες εποφθαλμιά και τα δικά μας εδάφη. Αλλά και τα λοιπά θέματα, όσων εκ των ομιλητών έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας γνωρίζουμε ήδη την θέση τους και άρα συνάγουμε το περιεχόμενο της ομιλίας τους. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η επιλογή του κ.Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στον οποίον όμως θα επιτραπεί να παρέμβει ΜΟΝΟΝ κι όχι να κάνει κανονική εισήγηση, με προφανή σκοπό την νομιμοποίηση των απόψεων υπέρ της συμφωνίας.
 Των δε λοιπών προκύπτει ότι ακόμα κι αν κάποιος είναι αντίθετος κατά περιεχόμενο στην συμφωνία, πάντως δεν θέτει τα ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΗ για μία δημοκρατία ζητήματα, της διάκρισης των εξουσιών, της υποχρεωτικότητας υπογραφής μίας τόσο σημαντικής συμφωνίας κατά την συνταγματική τάξη και τέλος, της υποχρεωτικότητας ακύρωσης αυτής της συμφωνίας, εν αρχή για λόγους συνταγματικής τάξης.
Και οπωσδήποτε ακύρωση της συμφωνίας αυτής, επειδή  και μόνη  η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, οδηγεί σε διαμελισμό της Ελλάδας (όπως το έχουν εξαιρετικά και πλήρως εξηγήσει 373 καθηγητές πανεπιστημίου αρχαιολογίας, ιστορίας και κλασσικών σπουδών, όλων των πανεπιστημίων του κόσμου, στην επιστολή τους από 19/5/2009 προς Ομπάμα και Προέδρους Καναδά και ΕΕ).
Προκαλεί τεράστια κατάπληξη το γεγονός ότι ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους καθηγητές που προαναφέρω, ώστε να εκφράσει την νομικά αυτονόητη άποψη της ακύρωσης της συμφωνίας για λόγους κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας.
Επίσης προκαλεί τεράστια κατάπληξη το γεγονός ότι κανένας από τους ομιλούντες και κανένα από τα θέματα που συμπεριλάβατε στην εκδήλωσή σας, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που επιζητεί την ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Κατά συνέπεια, επειδή υπό τις συνθήκες που ζούμε, και με δεδομένο τον καθημερινό καταιγισμό μας με την διεθνή πληροφόρηση, και την ευρεία κυκλοφορία νέων ΧΑΡΤΩΝ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας που δείχνουν την δημιουργία νέου κράτους Μακεδονίας με τα δικά μας εδάφη, ουδείς δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον αφελή, και τον ανίδεο. Είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στον διαμελισμό της Ελλάδας.
Και οφείλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, να αντιταχθούμε σε αυτήν. Με δικαστικές προσφυγές, και με όλα τα μέσα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας. Σε αυτό είμαστε ταγμένοι τόσο οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και ο κόσμος τους, που εκπροσωπεί η ομοσπονδία της οποίας προΐσταμαι, όσο και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, όπως το έχει ήδη αποδείξει στα δύο γιγάντια συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης 21/1 και Αθηνών 4/2, των 2 εκατομμυρίων συνολικά κόσμου, καθώς και στα συνεχή μικρότερα, παρά μάλιστα την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων χημικών και την βιαιοπραγία των δυνάμεων καταστολής εναντίον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Σεις, από την άλλη μεριά, με την εκδήλωσή σας αυτή, συντελείτε αναπόδραστα στην κανονικοποίηση της αντισυνταγματικής ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, συμφωνίας, παρουσιάζοντάς την ως φυσιολογικά εντεταγμένη στα νομικά πράγματα, παρότι λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητική αλλά ΟΧΙ ΑΚΥΡΩΤΕΑ.


Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «Δεν κάνουμε δημοψήφισμα γιατί ξέρουμε ότι θα βγει όχι», σε συνέντευξή του.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό le point, στις 28/6, μετά την υπογραφή της κατάπτυστης «Χρειάστηκε πολλές φορές να πάμε κόντρα στην πλειοψηφία, όπως για το όνομα της Μακεδονίας, και το κάναμε για το καλό της περιοχής»



Ρωτώ εσάς και περιμένω την επίσημη τοποθέτησή σας:
1.   Έχει δικαίωμα ένας κρατικός αξιωματούχος να πηγαίνει κόντρα στην θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και της λαϊκής κυριαρχίας;
2.   Όταν το κάνει αυτό, το πολίτευμα λέγεται δημοκρατία, ή δικτατορία και συνιστά σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας;
3.   Αν συντρέχουν αυτά, έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να υπερασπιστεί με όλους τους τρόπους την πατρίδα μας και την δημοκρατία;

Υπενθυμίζω ότι ουδείς είναι πλέον ή δικαιούται να παριστάνει τον αφελή. Παίρνουμε όλοι θέση με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας. Υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ή βοηθώντας την θέση των εχθρών της.
Ζητώ με την παρούσα μου να ανακαλέσετε την εκδήλωση πάραυτα συναισθανόμενοι το χρέος σας προς την πατρίδα και την δημοκρατία
άλλως,
να  αναγνώσετε την επιστολή μου στην αρχή της εκδήλωσής σας αμέσως μετά τους χαιρετισμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/09/2018
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


ΥΓ: η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]