ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» - VIDEO-



ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: 

Ώς Πρωθυπουργός της Ελλάδος έκανε τις κρίσιμες συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και για αυτό είναι ο κύριος υπεύθυνος της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών. Συμφώνησε στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» και κυριαρχικών δικαιωμάτων της  Ελλάδος στους Σλάβους των Σκοπίων και αποδέχθηκε  ψευδεπίγραφη «Μακεδονική γλώσσα» και ανύπαρκτο «Μακεδονικό Έθνος» με σλάβους πολίτες. Με ψέματα, ιστορικές ανακρίβειες και ιδεολογικές παρωπίδες προσπάθησε να υποστηρίξει τις θέσεις του αλλά δεν έπεισε.


ΝΙΚΟΣ  ΚΟΤΖΙΑΣ: 

 Ώς υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος  υλοποίησε με υπερβάλοντα ζήλο τις εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Συνδιαμόρφωσε με τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Δημητρώφ και τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, το κείμενο  της συμφωνίας. Υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Με επιχειρήματα γκαιμπελικού τύπου προσπάθησε να δικαιολογίσει τις πράξεις του αλλά γελοιοποιήθηκε.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 

Ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα που προωθεί  την συμφωνία των Πρεσπών. Εάν πράγματι διαφωνούσε και ήθελε να εμποδίσει την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μπορούσε να παραιτηθεί για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και να μην έλθει καθόλου στην βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Πολύ πονηρά και ύπουλα λέει ότι θα παραιτηθεί  ΌΤΑΝ έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στην βουλή γνωρίζονντας ότι τότε θα βρεθούν πρόθυμοι αργυρώνητοι βουλευτές που θα την ψηφίσουν. Περιορίζεται σε λεκτικούς λεονταρισμούς πατριωτικού χαρακτήρα αλλά εάν δεν αποχωρίσει άμεσα από την κυβέρνηση θα εκμηδενιστεί πολιτικά.



ΠΡΟΚΟΠΗΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: 

Ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν τόλμησε ποτέ να πει ότι δεν θα υπογράψω την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αντρίκια λέει ο αντίστοιχος πρόεδρος των Σκοπίων.  Δεν τόλμησε ποτέ να ζητήσει  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, παρά τον πρωτοφανή ξεσηκωμό των Ελλήνων, και  όπως έχει δικαίωμα βάσει του Ελληνικού συντάγματος. Έμεινε απαθέστατος στα αιτήματα και στο ξύλο που έτρωγαν απλοί πολίτες στα συλλαλητήρια. Ζητάει συνταγματικές εξασφαλίσεις από τους σκοπιανούς, αναγνωρίζοντας ότι  δεν εξασφαλίζονται τα Ελληνικά δίκαια με την συνθήκη των Πρεσπών αλλά όταν οι Σκοπιανοί δεν ανταποκρίνονται σιωπά ένοχα. Του μένει η μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί για να εμποδίσει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή αλλά ούτε καν το συζητάει. Εμφανίζεται με πατριωτικό λόγο αλλά στα κρίσιμα ζητήματα της συμφωνίας δεν διαφοροποιήθηκε από τον Τσίπρα. Αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.  Στην πράξη στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.



ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

  Ως Αρχιεπίσκοπος στην αρχή προσπάθησε να εμποδίσει την αντίδραση των Μητροπολιτών στην συμφωνία των Πρεσπών. Οι Μητροπολίτες τον αγνόησαν. Πριν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών για ψήφιση στην Βουλή  συμφώνησε μαζί με τον Τσίπρα διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους και αποπομπή των κληρικών από το δημόσιο για να τα χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας ως ανταλλάγματα στην ανοχή των Μητροπολιτών στην Συμφωνία των Πρεσπών. Έφθασε να αντιπαρατεθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για αυτό το θέμα. Και πάλι οι Μητροπολίτες τον απομόνωσαν. Αποδείχθηκε πολύ κατώτερος προηγούμενων άξιων ιεραρχών. Λειτούργησε ως πιόνι στα πολιτικά παιχνίδια του Τσίπρα.



Όσο και να τους στηρίζουν τα φιλικά τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι ξένοι προστάτες τους στην Ελληνική ιστορία θα γραφτούν ως οι  ηγέτες που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν την πατρίδα
ο κάθε ένας φυσικά με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.



Γιουματζίδης Δημήτριος       Έδεσσα 5 Ιαν.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]