Σαν τραίνο δίχως φρένο συνέχισε το ταξίδι της η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών.


Στον τελικό της Κ-16 του Νομού Πέλλας η ομάδα μας επιβλήθηκε της Αναγέννησης Γιαννιτσών με 6-0.
Έτσι, η ΑΑΓ κατάφερε στα 20 παιχνίδια που έδωσε για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ να τα κερδίσει ΟΛΑ !!! … (18 στην κανονική διάρκεια, συν τον ημιτελικό και τον τελικό) με συνολικά στατιστικά 86 γκολ υπέρ και 11 γκολ κατά.
Όσον αφορά τον αγώνα, στο φανταστικό γήπεδο της Αξού σε ένα ματς που παίχτηκε κάτω από υπέροχες καιρικές συνθήκες, η ΑΑΓ ξεδίπλωσε το ταλέντο της κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Η Ακαδημία έχοντας ως βάση επικυριαρχίας της το κέντρο, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες με γρήγορους συνδυασμούς από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος.
Μετά το δεκάλεπτο ήρθε και το πρώτο γκολ με πανέμορφο συνδυασμό που ξεκίνησε από δεξιά με τον Σαρρή που πέρασε δύο, πάσαρε στον Πλατσιώτα και αυτός έσπασε όμορφα την μπάλα στον Σγούρο Ραφαήλ που πλάσαρε υποδειγματικά.
Ακολούθησε ένα κρεσέντο με δεξιοτεχνικές εναλλαγές της μπάλας για περίπου ένα δεκαπεντάλεπτο, για να έρθει η στιγμή να μιλήσει ξανά το ταλέντο του Ραφαήλ Σγούρου για δεύτερη φορά που με μια καταπληκτική ενέργεια υποδέχτηκε την μπάλα μετά από πάσα του Πλατσιώτα, πέρασε δύο άτομα και με μια υπέροχη λόμπα από τα 17 μέτρα έκανε το 2-0.
Το παιχνίδι ήταν κατά κύριο λόγο ένας μονόλογος της ΑΑΓ που «πάτησε την μπάλα κάτω» με την Αναγέννηση ανήμπορη να ακολουθήσει τους ρυθμούς του παιχνιδιού. Σε αυτή τη φάση πρώτος παίκτης του γηπέδου και ατμομηχανή της ΑΑΓ ήταν ο αρχηγός, Γιάννης Πολυχρονόπουλος, ο οποίος δεν άφησε σημείο του γηπέδου στο οποίο δεν πάτησε το πόδι του.
Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε με χειροκροτήματα της γεμάτης κερκίδας που επιδοκίμαζε τις όμορφες ενέργειες των παικτών, ο ταχύτατος πολυθεσίτης Σταύρος Πλατσιώτας ξεχύθηκε σαν βέλος και έκανε ψύχραιμα το 3-0 μετά από έναν φανταστικό συνδυασμό του Στέφανου Κεχαγιόγλου και του Σεραφειμίδη Δημήτριου από την αριστερή πλευρά του γηπέδου.
***
Στην επανάληψη η ΑΑΓ συνέχισε στο ίδιο τέμπο χωρίς να χαλαρώνει και την Αναγέννηση να αμύνεται. Το επόμενο γκολ , για το 4-0, ήρθε μετά από ένα σουτ-κεραυνό από τα 30 μέτρα του Γιάννη Μπάκα ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε θέση και πέρασε από κεντρικός αμυντικός στα αριστερά.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη ξαναπήρε ο Ραφαήλ Σγούρος ο οποίος μετά από μια εξαιρετική συνεργασία Σαρρή-Πολυχρονόπουλου πλάσαρε ψύχραιμα και έκανε το 5-0.
Ο νεαρός Σγούρος "Ραφ" σήμερα έβλεπε στην κυριολεξία όλο το γήπεδο και επιπλέον έβγαζε και άμυνα όπου χρειαζόταν, ήταν πραγματικά ο επιτελικός νους της ομάδας.
Στο Β’ ημίχρονο στον αγώνα μπήκε και ο Χατ
ζηαλεξιάδης Πέτρος, που το τελευταίο διάστημα έχει ενσωματωθεί στην Κ-16 της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δείχνοντας και αυτός το πλούσιο ταλέντο του και συμβάλλοντας και αυτός στην επιτυχία της ομάδας του.
Τέλος το τελικό σκορ διαμορφώθηκε πάλι με τον Ραφαήλ Σγούρο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτυ, κάνοντας το 6-0 για την ομάδα του και για τον ίδιο το 4 γκολ σε έναν αγώνα (ατομικό ρεκόρ). Η φάση εξελίχθηκε από αριστερά μετά από όμορφη ενέργεια του Κοτσίνη, ο οποίος πέρασε 2 άτομα προτού σπάσει τη μπάλα στον «Ραφ».
Έτσι ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πελλας να δίνει συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τον δίκαιο αγώνα κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΓ για το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε.
Όσον αφορά τον αντίπαλο, η αλήθεια είναι ότι η απόδοση της Αναγέννησης ήταν κάτω του αναμενομένου τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Αύριο θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με την ατομική απόδοση των παικτών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]