Υπ.περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Γ. Αβραμίδης: "Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών" -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-

«Οι πολίτες μας ζητούν να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα για την πραγματοποίηση πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών» 


    ...αναφέρει σε συνέντευξή του στο pellain.gr o Γαβριήλ Αβραμίδης.



    Για τον πολιτικό του αντίπαλο στις εκλογές τον νυν περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα σημειώνει ότι «είναι ο επίσημος υποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά δεσμεύεται και περιορίζεται από τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματός του, που είναι υπέρ της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών». 

   
ΕΡΩΤΗΣΗ:
 Ποιες είναι οι τρεις βασικές σας προτεραιότητες για την Περιφέρεια;

Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η συμβολή μας στον πανελλαδικό αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με την έκφραση της βούλησης του λαού μας μέσω δημοψηφίσματος.
Επίσης, άμεση προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τροφοδότη της συνολικής ανάπτυξης. Με την ανάπτυξη του τόπου μας θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα οι χιλιάδες νέοι μας που λόγω της κρίσης αναζήτησαν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Η ανάδειξη της ταυτότητας των πολιτών της Μακεδονίας, με κέντρο τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη και τον παραδοσιακό μας πολιτισμό και η συνεργασία με τους βαλκανικούς λαούς αποτελεί κεντρική μας στόχευση. Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της διαχείρισής του, παρόλο που αποτελεί ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, θα αγωνιστούμε να αλλάξει η σημερινή πολιτική και να σταματήσει η ροή των παράνομων μεταναστών στην πατρίδα μας.


ΕΡΩΤΗΣΗ
 Γνωρίζουμε ότι οι αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πρώτιστο μέλημα. Πώς διαφοροποιείστε από τις θέσεις του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα;

Ο κ. Τζιτζικώστας είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε υποψήφιος πρόεδρός της, είναι ο επίσημος υποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά δεσμεύεται και περιορίζεται από τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματός του, που είναι υπέρ της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Επίσης η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα υπέρ της σύνθετης ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων και δεν έχει πρόβλημα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκλίνουμε σε καμία περίπτωση με τη θέση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανόν να ήταν διαφορετική η θέση της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε εκλέξει άλλο πρόεδρο, αυτό όμως αφορά τα στελέχη και μέλη του κόμματος, δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Εμείς υποστηρίζουμε απόλυτα τον αγώνα των πολιτών για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με δημοψήφισμα και με κάθε πρόσφορο πολιτικό και νομικό εργαλείο. Εξάλλου έχουμε κατονομάσει το Τζωρτζ Σόρος ως αυτόν που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση αυτή και αντιμαχόμαστε τα σχέδιά του για την περιοχή των Βαλκανίων.


ΕΡΩΤΗΣΗ
 Οι περιφερειακές εκλογές απαιτούν μια πολύ δυναμική προεκλογική παρουσία έως την ημέρα των εκλογών. Μπορείτε να μας αναφέρετε τις πρωτοβουλίες που έχετε πάρει προς αυτή την κατεύθυνση;  

 Ο συνδυασμός μας «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο πολιτών και όχι κομμάτων και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. Προσωπικά είμαι αντίθετος με την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και θεωρώ πως η κοινωνία στα τοπικά ζητήματα πρέπει να ξεπεράσει τα κομματικά σύνορα και να υπάρχουν ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις των κοινωνικών δυνάμεων.
Εμείς έχουμε διατυπώσει τη στρατηγική μας αντίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για τη σύνθετη ονομασία που παραδίδει το όνομα Μακεδονία και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την ακύρωσή της. Λαμβάνουμε συνεχώς ανακοινώσεις στήριξης της πρωτοβουλίας μας από κινήματα, κινήσεις, εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, διάφορες συλλογικότητες και πρόσωπα. Καταλυτικό ρόλο στις στηρίξεις που λαμβάνουμε παίζει η ενυπόγραφη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μεταξύ αυτών που ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους είναι το ΑΚΚΕΛ, το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το Κίνημα της Σημαίας, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, η Νέα Πολιτική, το Κόμμα Φιλελευθέρων και το ΑΣΚΕ.


ΕΡΩΤΗΣΗ
 Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο;

 Παρότι δεν έχουμε οικονομικά μέσα να προβάλλουμε έντονα την πρότασή μας για την Κεντρική Μακεδονία, λαμβάνουμε θερμά μηνύματα. Στις επαφές των υποψηφίων μας με τους πολίτες συναντούμε τεράστια ανταπόκριση για την ταυτότητά μας ως ανεξάρτητου συνδυασμού και τη θέση μας για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι πολίτες μας ζητούν να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα για την πραγματοποίηση πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


ΕΡΩΤΗΣΗ
 Έχετε σκεφθεί με το διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα της επόμενης μέρες με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσε να προκύψει μετεκλογική συνεργασία; 

 Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε στις συνεργασίες που στηρίζονται σε προγραμματική βάση. Σίγουρα μια συνεργασία ευρύτερη με άλλες δυνάμεις που βασικό στόχο έχουν την ευημερία, την ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι χρέος προς τους πολίτες που σε εμπιστεύονται να το πράξεις χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. 
Έχουμε δημόσια προτείνει και υποστηρίζουμε τη διενέργεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από τις άλλες Περιφέρειες της Μακεδονίας δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο δεν έχει βέβαια δεσμευτική νομική ισχύ για το κράτος έχει όμως τεράστια δύναμη ως έκφραση της βούλησης των πολιτών της Μακεδονίας. Ανάλογα δημοψηφίσματα μπορούν να πραγματοποιήσουν και οι 13 περιφέρειες της χώρας.
Δεν είναι δυνατόν για μας να υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίες με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποδέχονται το όνομα Βόρεια Μακεδονία για το κράτος των Σκοπίων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]