Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για την απειλή των κινεζικών drones


Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί τις επιχειρήσεις για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση κινεζικών drones σε ισχυρισμούς που ενδέχεται να αποτελούν απειλή κατασκοπείας.



Την προηγούμενη Δευτέρα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε μια βιομηχανική προειδοποίηση σχετικά με τους φερόμενους κατασκοπικούς κινδύνους, σύμφωνα με το CNN. Η προειδοποίηση δεν κατονομάζει συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές drone στον κόσμο την DJI, η οποία εδρεύει στη Shenzhen της Κίνας.

Το τμήμα ανησυχεί για το γεγονός ότι οι τεχνολογίες drone μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες και να τις στείλουν κρυφά στους κατασκευαστές τους στην Κίνα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η κινεζική κυβέρνηση έχει την εξουσία να υποχρεώνει τον κατασκευαστή να παραδώσει όλα τα αποκτηθέντα δεδομένα.

"Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε τεχνολογία [drone] από Κινέζους κατασκευαστές, καθώς μπορεί να περιέχουν στοιχεία που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας και να μοιραστούν τις πληροφορίες σας σε έναν εξυπηρετητή που υπάρχει πρόσβαση πέρα ​​από την ίδια την εταιρεία", λέει η προειδοποίηση σύμφωνα με την CyberScoop.

"Οι κατασκευαστές και οι πωλητές μπορούν να κατασκευάσουν κακόβουλα προγράμματα ή να συλλέξουν δεδομένα από τη συσκευή UAS (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) χωρίς τη γνώση σας", προσθέτει η ειδοποίηση.

Το τμήμα εξέδωσε την προειδοποίηση, καθώς οι ΗΠΑ ανησυχούν επίσης για την τεχνολογία δικτύωσης 5G από την κινεζική εταιρεία Huawei. Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα εργαλεία δικτύωσης της Huawei θέτουν έναν παρόμοιο κίνδυνο κατασκοπίας επειδή η ίδια η εταιρεία βρίσκεται στη δικαιοδοσία της κινεζικής κυβέρνησης.

Η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι αποτελεί ένα κατασκοπευτικό κίνδυνο. Παρ 'όλα αυτά, ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα μια εκτελεστική εντολή που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις πωλήσεις τεχνολογίας από οποιονδήποτε πωλητή θεωρεί ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ονομάσει εταιρείες, αλλά η εκτελεστική εντολή σχεδόν σίγουρα θα απευθύνεται σε Κινέζους τεχνολογικούς προμηθευτές στις ΗΠΑ

Σε απάντηση της προειδοποίησης του DHS (Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), η DJI δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τους κυβερνητικούς φορείς για να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία των drones της εταιρείας είναι ασφαλής. "Παρέχουμε στους πελάτες μας πλήρη έλεγχο του τρόπου συλλογής, αποθήκευσης και μετάδοσης των δεδομένων τους. Για τους κυβερνητικούς και τους κρίσιμης υποδομής πελάτες μας που απαιτούν πρόσθετες εγγυήσεις, παρέχουμε drones που δεν μεταφέρουν δεδομένα στη DJI ή μέσω διαδικτύου και οι πελάτες μας μπορούν να ενεργοποιήσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που συνιστά το DHS ", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Πηγή: gr.pcmag.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]