EKTAKTO: Σε «κόκκινο συναγερμό» τέθηκαν οι τουρκικές ΕΔ - Ολική ρήξη με ΗΠΑ - Αποστολή πολυεθνικής δύναμης σε Συρία

Σε "κόκκινο συναγερμό" τέθηκαν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις καθώς υπάρχει συμφωνία των ΗΠΑ με τα κράτη του Κόλπου για αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην βορειοανατολική Συρία και δημιουργίας Ομοσπονδιακού κράτους.
Αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής κινητοποίησης όπως ανέφερε το pronews.gr.
Χιλιάδες στρατιώτες, αυτοκινούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, στρατιώτες τoυ FSA και δυνάμεις διαφόρων φυλών έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού.
Οπως μεταδίδει η yenisafak, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" μετά από συνάντηση κορυφής εκπροσώπων των κρατών μελών του Κόλπου και των ΗΠΑ.
Η Αγκυρα χαρακτηρίζει ως "τρομοκρατικές τις συναντήσεις αυτές καθώς έγιναν με εκπροσώπους του PKK στην βόρεια Συρία"!
Για το λόγο αυτό πάνω από 50 άρματα μάχης, πυροβολικό έχουν αναπτυχθεί μόνο τις τελευταίες ώρες στην νότια Τουρκία κατά μήκος των περιοχών που ελέγχει το PKK στις περιοχές Tal Abyad και Ras al-Ayn.
Οι στρατιωτικοί διοικητές του FSA πήγαν στην Αγκυρα για συμμετοχή σε συμβούλιο πολέμου.
Η Τουρκία έχει ήδη μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα στην περιοχή, τεθωρακισμένα ασθενοφόρα, δεξαμενές καυσίμων και στην πρώτη γραμμή της μάχης στο νότιο προάστιο του Hatay.
Επιπλέον όλες οι μονάδες του FSA έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό στην βόρεια Συρία στις πόλεις al-Bab και Jarabulus.
Ο λόγος είναι ότι στις "τρομοκρατικές συναντήσεις συμμετείχαν ηγέτες και μέλη διαφόρων φυλών και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών.
Η Τουρκία έχει τονίσει διαρκώς πως δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό τρομοκρατικού διαδρόμου κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Συρία και γι αυτό έχει υποσχεθεί πως θα λάβει χώρα μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα φορτία οπλισμού στο PKK και επιταχύνουν τα σχέδια για την βορειοανατολική Συρία.
Δημιουργούν μια "ζώνη ασφαλείας" χωρίς την συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων.
Υπήρξαν συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του συνασπισμού κατά του ISIS,William Roebuck και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, James Jeffery, με τους αξιωματούχους του PKK Shahin Cilo, Elder Halil και Ilham Ahmad.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να μην συμπεριλάβουν τουρκικές δυνάμεις στην σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας η οποία δεν θα έχει βάθος μεγαλύτερο από 6 χλμ!
Σύμφωνα όμως με τοπικές πηγές, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους ηγέτες του PKK πως θα υπάξει πολυεθνική δύναμη στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Συρίας.
Η πολυεθνική δύναμη θα αριθμεί 15.000 στρατιώτες σε πρώτη φάση ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι όμως δεν θα αναπτυχθούν κατά μήκος των 570 χλμ συνόρων με την Συρία αλλά θα σταλούν στις νότιες περιοχές της χώρας σε Tanaf, Mayadeen, Alboukamal και Badiyah όπου υπάρχουν σιιτικές πολιτοφυλακές και μέλη του ISIS.
Επιπλέον γίνονται προετοιμασίες για ομοσπονδιακό συμβούλιο!
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Joel M. Rubin συναντήθηκε με τους ηγέτες του PKK σε Hasakah και Raqqa, οι οποίοι τον ενημέρωσαν  ότι τα τοπικά συμβούλια στην περιοχή θα μετατραπούν σε Ομοσπονδιακά με περιφερειακό στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο μοιάζει με την ιεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ" καταλήγει το άρθρο.📹 | More APC's and other armored vehicles belonging to the Armed Forces () were deployed to the |n border
📹 | In the recent wave of military deployments to the |n border, the Armed Forces () has sent another convoy of armored vehicles to in the border city of Şanlıurfa
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News📷 | The Armed Forces has sent large convoys with tanks, howitzers, APC's and Commando units to the border with
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterMilitary vehicles belonging to the armed forces have entered into ’s rebel-held town through border gate.

There has been extraordinary military activity near - border in the recent days.

via: .@haskologlu
📹 | Throughout the day, the Armed Forces () has deployed more military reinforcements to the |n border

Tanks and howitzers along with Commando troops were sent to the Suruç and Akçakale districts of the border city Şanlıurfa
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA NewsMilitary vehicles belonging to the armed forces have entered into ’s rebel-held town through border gate.

There has been extraordinary military activity near - border in the recent days.

via: .@haskologlu
39 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
pronews.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]