ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από τις 23/3/2020 και ώρα 6 π.μ. επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και καθορίστηκαν  συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών. Επίσης ανακοινώθηκε ότι κατ’ εξαίρεση είναι επιτρεπτή η μετακίνηση των πολιτών προς τις δημόσιες υπηρεσίες μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον προηγηθεί επικοινωνία (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική) και εγκριθεί το αίτημα για φυσική εξυπηρέτηση.
Ο Δήμος Αλμωπίας, εφαρμόζοντας την ανωτέρω δέσμευση, από αύριο 26 Μαρτίου 2020 και μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, σε πρώτη φάση, ενημερώνει για τη διαδικασία που θα ακολουθείτε:
Αναλυτικά τα βήματα που ακολουθεί ο πολίτης  στις τηλεφωνικές αιτήσεις προς τα ΚΕΠ είναι τα εξής:
1. Ο υπάλληλος των ΚΕΠ προκειμένου να καταχωρίσει το αίτημα ζητάει τα στοιχεία ταυτοποίησης του πολίτη και συγκεκριμένα το ονοματεπώνυμό του, το πατρώνυμο, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας και την διεύθυνσή του, προκειμένου να του αποσταλούν ταχυδρομικώς  τα ζητηθέντα έγγραφα.
2. Στη συνέχεια ο υπάλληλος των ΚΕΠ, όσο διαρκεί η τηλεφωνική συνομιλία με τον πολίτη, καταχωρεί το αίτημα αυτού στο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων στα ΚΕΠ «ΕΡΜΗΣ – ΚΕΠ». Με την ολοκλήρωση της καταχώρισης αυτής, ο υπάλληλος γνωστοποιεί στον πολίτη τον αύξοντα αριθμό αιτήματος ο οποίος αποδίδεται αυτόματα από το σύστημα «ΕΡΜΗΣ – ΚΕΠ».
 3. Ο ως άνω αύξων αριθμός θα καταγράφεται στον φάκελο που θα αποστέλλεται σε διεύθυνση που έχει δηλώσει ο πολίτης. Η αποστολή του φακέλου από τα ΚΕΠ στον πολίτη, θα γίνεται αποκλειστικά είτε με τη διαχείριση συστημένου αντικειμένου, είτε από τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες του Δήμου όπως το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
4. Ο πολίτης υποχρεούται κατά την παραλαβή του φακέλου να επιδεικνύει, στο πρωτότυπο, στον αρμόδιο υπάλληλο:
·         όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες, το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας  είτε σε ισχύ είτε όχι
·         στην περίπτωση πολιτών Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ισχύον δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο της Χώρας τους
·         στις περιπτώσεις υπηκόων τρίτης χώρας, το ισχύον διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις, καθώς και τη θεώρηση εισόδου στη Χώρα μας ή την άδεια διαμονής που αποδεικνύει ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στη Χώρα.
Σημειώνεται ότι Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση (τηλεφωνική αίτηση) αφορά μόνο τις αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, καθώς και τις αιτήσεις που ενώ απαιτείται συνυποβολή δικαιολογητικών μπορεί αυτή να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με επιμέλεια του αιτούντος.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης www.gov.gr παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης και ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης.
 Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν με κλειστή είσοδο και θα παρέχουν εξυπηρέτηση δια ζώσης αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προ-συνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής)  και εφόσον κρίνεται ότι πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη διεκπεραίωσης αίτησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του επείγοντος χαρακτήρα της αίτησης από το αρμόδιο προσωπικό των ΚΕΠ, ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο, με μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο (sms).
Για τη νόμιμη προσέλευση στα ΚΕΠ, ο πολίτης θα επιδεικνύει σε τυχόν έλεγχο κίνησης, το sms που έλαβε από τα ΚΕΠ.
Παραθέτουμε υποδείγματα sms που θα λαμβάνετε από την εφαρμογή web2sms:
d.aridaias@kep.gov.gr ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΧΧΧΧΧΧΧ   ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ
d.aridaias@kep.gov.gr ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΧΧΧΧΧΧΧ   ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΙΤΟΥ, ΒΑΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
d.aridaias@kep.gov.gr ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΧΧΧΧΧΧΧ   ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΙΤΟΥ, ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ
Μόνο αν συνεργαστούμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε.
Είναι πρωτόγνωρο, είναι δύσκολο, δεν είναι ακατόρθωτο!

Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]