ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
Δεύτερο εθνικό ξεπούλημα από κυβερνήσεις ανδρείκελα και πρωθυπουργούς μαριονέτες των ξένων κέντρων εξουσίας, απέναντι σε μια Τουρκία που μας βλέπει με βουλιμία να αρπάξει ότι μπορεί περισσότερο.
Αντί να καθορίσουμε ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, τώρα θα ξεπουλήσουμε και το Καστελόριζο και στο τέλος θα παρακαλάμε να μην μας ζητήσουν και το…Σούνιο.
Η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν μία συνομιλία επί ίσοις όροις αλλά μία απεγνωσμένη προσπάθεια της Αθήνας να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας που είχε «κόψει» η Άγκυρα, αφότου προχώρησε σε κύκλωση της Ελλάδας με την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων νότια της Κρήτης στη Λιβύη.
Η Αθήνα προσπαθούσε για αρκετό καιρό να έχει κάποια ουσιαστική επαφή με άτομο Α’επιπέδου από την τουρκική πλευρά, αλλά η η Άγκυρα είχε «κατεβασμένο το τηλέφωνο» μέχρι να ολοκληρώσει την στρατηγική ανάπτυξή της.
Η Τουρκία αυξάνοντας κατακόρυφα την ένταση, τις επιθετικές δηλώσεις και την στρατιωτική παρουσία φόβισε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία γνωρίζει πως σε περίπτωση πρόκλησης ένοπλης σύρραξης θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, καθώς όλες οι πολιτικές ηγεσίες της τελευταίας 10ετίας προχώρησαν σε εθελούσιο αφοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό κάνει τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης να βλέπουν τις συνομιλίες με τους Τούρκους κάτι το οποίο πρέπει να επιτευχθεί με κάθε κόστος.
Αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι Τούρκοι και παίζουν το παιχνίδι «ζεστό-κρύο», το οποίο η ελληνική πλευρά λόγω φοβικότητας για μία στρατιωτική εμπλοκή έστω και περιορισμένη αναγκάζεται να ακολουθήσει, «κρεμάμενη» από τα τηλέφωνα.
Αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι Τούρκοι και παίζουν το παιχνίδι «ζεστό-κρύο», το οποίο η ελληνική πλευρά λόγω φοβικότητας για μία στρατιωτική εμπλοκή έστω και περιορισμένη αναγκάζεται να ακολουθήσει, «κρεμάμενη» από τα τηλέφωνα.
Τελικός στόχος αυτού του «παιχνιδιού» είναι η εξάντληση και η συνθηκολόγηση της Ελλάδας με την παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο & αν. Μεσόγειο , κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θα είχε ήδη κάνει αν ένα σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης (που θα εγγυάται εκλογική επιβίωση) ήταν υπέρ.
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και για το δευτερεύων θέμα που συζητήθηκε, αυτό του τουρισμού, η Ελλάδα ήταν αυτή που ζήτησε το άνοιγμα των συνόρων καθώς ελπίζει είτε στους Τούρκους είτε στους ξένους τουρίστες των μικρασιατικών ξενοδοχειακών μονάδων(!) , ζητιανεύοντας τον οβολό τους, μήπως και περιοριστεί η έκταση της οικονομικής κρίσης στα νησιά που η ίδια προκάλεσε με τις αλόγιστες απαγορεύσεις στην πρόσφατη κρίση του κορωνοϊού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :