Η FIAT αλλάζει λογότυπο

Η αλλαγή δεν είναι συνταρακτική. Απλώς, το όνομα της φίρμας θα γράφεται με μεγάλα γράμματα. Το νέο 500 είναι το πρώτο μοντέλο με τον νέο λογότυπο.


Με το ολοκαίνουργιο 500, οι σχεδιαστές της FIAT φυσικά δεν ανέλαβαν κινδύνους όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Οι αλλαγές γίνονται με το σταγονόμετρο και με μικρές πινελιές. Ωστόσο, θα είναι εύκολο να αναγνωρίσεις το νέο 500, κυρίως χάρη στην ενσωμάτωση ενός μεγάλου λογότυπου «500» στο εμπρός μέρος, αντί αυτού της μάρκας. Μια ακόμη απόδειξη ότι το όνομα «500» έχει γίνει το ίδιο φίρμα από μόνο του. Και επειδή, η Ιταλοί νομίζουν πως δεν το αντιληφθήκαμε, το έβαλαν και στον αφαλό στις ζάντες.

Ο λογότυπος της FIAT ωστόσο θα τοποθετείται στο αμάξωμα του 500, στο πορτμπαγκάζ. Αλλά σε μια νέα εκδοχή του. Το ηλεκτρικό 500 εγκαινιάζει αυτή τη νέα πραγματικότητα για τον νέο ευρωπαϊκό λογότυπο που είναι μάλιστα υπέρ-απλοποιημένος.

Ξεχνάμε τη νικελένια ασπίδα και το κόκκινο φόντο, που ίσχυσε από το 2006. Το μόνο που μένει είναι τα γράμματα. Το ακρωνύμιο του Fabbrica Italiana Automobili Torino, μεγάλο. Ωστόσο, η γραμματοσειρά παραμένει η ίδια, με το γνωστό σπάσιμο στο «Α», αλλά με όλα τα γράμματα τραβηγμένα καθ’ ύψος.

Το νέο «FIAT» λοιπόν κοσμεί το αμάξωμα του 500. Θα το βρίσκουμε όμως στη μάσκα των άλλων μοντέλων πλην του 500, ξεκινώντας από το ανανεωμένο Tipo, που θα λανσαριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ούτως ή άλλως, το έχουμε δει πάνω στο Tipo πριν από μερικούς μήνες.

Λέμε δε ότι το 500 εγκαινιάζει αυτόν τον λογότυπο στην Ευρώπη, επειδή έχει υιοθετηθεί ήδη στη Λατινική Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια, όπου η FIAT βρίσκεται καλά εδραιωμένη.

drive.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]