Αθάνατες τροφές: 5 προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης;

Σε μια εποχή που όλοι πιστεύουν, ότι τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης, 5… αθάνατα τρόφιμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να διατηρηθούν επ' άπειρο και να καταναλωθούν οποτεδήποτε. Μάλιστα, τα εν λόγω τρόφιμα που παρουσιάζονται παρακάτω δεν είναι μόνο ασφαλή να καταναλωθούν οποτεδήποτε, αλλά διατηρούν και όλη τη θρεπτική τους αξία στο πέρασμα των… αιώνων.
Μέλι
οφέλη μελιού
Το μέλι μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο,
Ζάχαρη
Η ζάχαρη δε χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αρκεί μόνο να έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά.
Ρύζι
Όλα τα είδη ρυζιού, με εξαίρεση το καστανό, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
Διατηρήστε. το σύμφωνα με τις οδηγίες. στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο "σύμμαχο" για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας.
Αλάτι
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι υπεραιωνόβια.

Προσοχή: 8 τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Ξέρετε ποια είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο; Το Athensmagazine.grβρήκε ποια είναι και σας τα παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις τροφές που δεν παχαίνουν.
Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν… πανάκεια, ένα κρύο "ντουλάπι" της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο αυτό δεν είναι και το πιο σωστό. Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι δηλαδή η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα… συντηρεί αλλά τα καταστρέφει.
Τα 8 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:
Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.
Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.
Πατάτες
πατάτες οφέλη
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.
Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.
Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.
Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.
Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.
Σκόρδο
οφέλη σκόρδου
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει… βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.
Athensmagazine.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]