Η συνέντευξη τύπου του Τραμπ διακόπηκε μετά από πυροβολισμούς έξω από τον Λευκό Οίκο

Μια συνέντευξη Τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διακόπηκε μετά από λίγα λεπτά από τη Μυστική Υπηρεσία, η οποία τον οδήγησε έξω από την αίθουσα ενημέρωσης εν μέσω αναφορών πυροβολισμών έξω από τον Λευκό Οίκο.
Η αστυνομία της Ένοπλης Μυστικής Υπηρεσίας φέρεται να περιπολεί τους χώρους της προεδρικής κατοικίας το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς οι μπερδεμένοι δημοσιογράφοι διατάχθηκαν να φύγουν από την αίθουσα ενημέρωσης. Πολλά καταστήματα ανέφεραν δύο «δυνατά σκασίματα» έξω από τον Λευκό Οίκο.
"Ήταν ένας πυροβολισμός έξω από τον Λευκό Οίκο", δήλωσε ο Τραμπ μετά την επανάληψη της συνέντευξης τύπου, ευχαριστώντας τη Μυστική Υπηρεσία για τη γρήγορη αντίδρασή της.
«Μου φαίνεται κουρασμένος;» είπε ο πρόεδρος, αφού του ρωτήθηκε αν είχε κλονιστεί από την εμπειρία. Η Μυστική Υπηρεσία τον πήρε στο κοντινό Οβάλ Γραφείο για αρκετά λεπτά, μέχρι να ασφαλιστεί η περίμετρος, εξήγησε ο Τραμπ.
Σύμφωνα με πολλούς δημοσιογράφους, το περιστατικό συνέβη στην 17th Street NW και στη Λεωφόρο Pennsylvania, κοντά στο κτίριο του Old Executive Office. Ο Τραμπ είπε ότι η επιβολή του νόμου πυροβόλησε έναν ύποπτο.
Η Μυστική Υπηρεσία είπε αργότερα ότι ένας από τους πράκτορες και ένας ύποπτος είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αν και οι συνθήκες τους παραμένουν άγνωστες, το πρακτορείο σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού δεν παραβιάστηκε το συγκρότημα του Λευκού Οίκου ή ότι υπήρχαν κίνδυνοι προστατευόμενοι».
Το περιστατικό "μπορεί να μην είχε καμία σχέση με εμένα", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε άνοδος στη βία όπλων στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, μετά τις αντι-αστυνομικές διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αφροαμερικανού άνδρα, σε αστυνομική κράτηση στη Μινεσότα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]