Αμερικανός έμπειρος πιλότος F-16 ηττήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε εικονική αερομαχία

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης νίκησε έμπειρο πιλότο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε προσομοίωση αερομαχίας πολεμικών αεροσκαφών.
Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο προσομοίωσε πιλότου μαχητικού αεροσκάφους, σε μονομαχία με πραγματικό πιλότο, αναδείχθηκε νικητής της αερομαχίας, στην Υπηρεσία Ανεπτυγμένων Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου(DARPA).
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και ήταν μέρος μιας σειράς πέντε δοκιμασιών.
Αν και το όνομα του πιλότου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, το κωδικό του όνομα ήταν «Banger» και επρόκειτο για απόφοιτο της Αμερικανικής Σχολής Όπλων Πολεμικής Αεροπορίας, ένα είδος ελίτ μεταπτυχιακού σχολείου για πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Βίντεο από την προσομοίωση της μάχης ανάρτησε στο διαδίκτυο η υπηρεσία DARPA, η οποία και  έκανε ζωντανή μετάδοση της αερομαχίας.

Συνεργασία ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης

Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιήθηκε, επιλέχθηκε μετά από τρεις δοκιμές που έθεσαν οκτώ διαφορετικούς αλγόριθμους, με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης να αντιμετωπίζονται μεταξύ τους, με το πρόγραμμα που κέρδισε να είναι αυτό που επιλέχθηκε για την αερομαχία με τον ανθρώπινο πιλότο.
Το συγκεκριένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Heron Systems, που εδρεύει στο νότιο Μέριλαντ, και ο ίδιος ο προσομοιωτής κατασκευάστηκε από την DARPA.
«Ανεξάρτητα από το αν ο άνθρωπος ή η μηχανή κερδίζει τον τελικό αγώνα, οι δοκιμές AlphaDogfight έχουν να κάνουν με την αύξηση της εμπιστοσύνης στην AI (τεχνητή νοημοσύνη)» δήλωσε ο συνταγματάρχης, Νταν Γιάβορσεκ, διευθυντής προγράμματος στο Γραφείο Στρατηγικής Τεχνολογίας της DARPA, πριν από την τελική αναμέτρηση.
«Αν ο πρωταθλητής της τεχνητής νοημοσύνης κερδίσει τον σεβασμό ενός πιλότου F-16, θα έχουμε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αποτελεσματικής ομαδικής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών στην αεροπορική μάχη, που είναι ο στόχος του προγράμματος ACE» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Breaking Defense, ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος Air Combat Evolution (ACE) της DARPA, το οποίο στοχεύει να καταλάβει πώς οι άνθρωποι και η τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να μοιράζονται τον επιχειρησιακό έλεγχο όχι μόνο ενός μαχητικού αεροσκάφους, αλλά τον έλεγχο πολλών drones που ελέγχονται από ένα αεροσκάφος, όπως το «πιστός σύντρφος» που αναπτύσσεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]