Mέχρι τέλος του μήνα ξεκινούν τα μαθήματα Νέων Αγροτών

Έως το τέλος Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα μαθήματα κατάρτισης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για τους Νέους Αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον φορέα, που σημειωτέον έχει αναλάβει αποκλειστικά την εκπόνηση των σεμιναρίων κατάρτισης για τους Νέους Αγρότες, αυτή τη στιγμή, ο ΕΛΓΟ τρέχει τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του Μέτρου 1 του ΠΑΑ 2014 - 2020: «Δράσεις μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης» και αφορούν σε πρώτη φάση ενταγμένους στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών του 2014 οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο (β' δόσης πληρωμής) τον Αύγουστο του 2017 με το σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης 150 ωρών. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι προς το παρόν το εγκεκριμένο κονδύλι ύψους 10.194.600 ευρώ δεν έχει πιστωθεί στον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.
Το μαθήματα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:
  • Γνώση των υποχρεώσεων και δυνατοτήτων που απορρέουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς και την εθνική πολιτική για την αγροτική ανάπτυξη,
  • Χρηματοοικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων / χρήση ΤΠΕ και νέων τεχνολογιών
  • Κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και ασφάλεια της εργασίας στην ύπαιθρο, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
  • Εμπορία και μεταποίηση  αγροτικών προϊόντων, με έμφαση στις βραχείες αλυσίδες
  • Εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την κατεύθυνση και τις ανάγκες  της εκμετάλλευσης (όπως διαχείριση αποβλήτων ειδικά για τη ζωική παραγωγή, ασθένειες και εχθροί καλλιεργειών και ζώων, νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, λίπανση, διατροφή ζώων, κ.λπ.)

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=103116&utm_campaign=2&utm_medium=email&utm_source=16_3_2017
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]