Στην Πέλλα παράγεται το μοναδικό σπαγγέτι στην Ελλάδα!
Το ka - business . gr συνάντησε τα αδέρφια Μαρταβαλτζόγλου, στο εργοστάσιο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων που διαθέτουν, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην Αραβησσό της Πέλλας. Ένα εργοστάσιο που περισσότερο με σύγχρονο μουσείο μοιάζει και με εκθέματα τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν και κάνουν γνωστή τη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα μακαρόνια είναι μία ιστορία αποκλειστικά Ιταλική. Τα αδέρφια Μαρταβαλτζόγλου από την Βόρεια Ελλάδα, 3η γενιά, μας απέδειξαν πως το σιτάρι της γης μας βγάζει τα καλύτερα ζυμαρικά.
Όπως δήλωσε στο ΚΑ ο Κώστας Μαρταβαλτζόγλου, ιδιοκτήτης, «...ξεκίνησε ο παππούς από τη Μικρασία με τη δημιουργία ενός φούρνου, ο πατέρας μας έκανε και έναν μύλο και εμείς 3η γενιά φτιάξαμε το εργοστάσιο αυτό».
Κάναμε μία νόστιμη ξενάγηση στην μονάδα ζυμαρικών, στη καρδιά της Μακεδονίας στην Αραβησσό της Πέλλας, όπου οι ιδιοκτήτες που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, έχουν καταφέρει να ξαναζωντανέψουν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
Όπως είπε στο ΚΑ ο Γιώργιος Μαρταβαλτζόγλου, ιδιοκτήτης «.. είμαστε οι μόνοι που παράγουμε σπαγγέτι στην Ελλάδα. Στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο, απασχολούμε δεκάδες άτομα από την περιοχή της Πέλλας και την πρώτη ύλη την προμηθευόμαστε από εκατοντάδες παραγωγοί της Ελλάδας, όλοι πιστοποιημένοι βιοκαλλεργητές».
To υπερσύγχρονο συσκευαστήριο της μονάδας λειτουργεί από της 8 το πρωί και οι εργαζόμενοι δουλεύουν πυρετωδώς, για να προλάβουν να συσκευάσουν έως και πέντε τόνους την ημέρα.
Κριθαράκι, κους κους και άλλοι 60 κωδικοί με ζυμαρικά της ελληνικής παράδοσης κάνουν γνωστή τη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο μέσα από την ιδιαίτερη συσκευασία τους, αφού το κάθε προϊόν συνοδεύεται και από μοναδική μακεδονίτικη συνταγή.
Μάλιστα το εργοστάσιό τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς παράγουν οι ίδιοι το ρεύμα που καταναλώνουν στη μονάδα τους.
ka-business.gr
patranews.gr
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :