ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.... «Καταιγίδα» στο Αιγαίο! ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η δύναμη «Δέλτα»! Αντιμετώπιση τουρκικής ΑΠΟΒΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ανακατάληψη βραχονησίδας

Εντολή ενεργοποίησης της δύναμης «Δέλτα» έδωσε αιφνιδιαστικά σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας προφανώς αφενός να τεστάρει την ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η δεύτερη σήμερα τα ξημερώματα περίπου στις 5 από τον Πάνο Καμμένο. Δεν είναι άσχετες αυτές οι ασκήσεις ετοιμότητας αυτές τις ημέρες και δεν έχουν τον επικοινωνιακό χαρακτήρα που είχαν στο παρελθόν.



Η ενεργοποίηση της Δύναμης «Δέλτα» συζητήθηκε έρχεται σε συνέχεια της πραγματοποίησης του Συμβουλίου Άμυνας χθες στο Πεντάγωνο. Προφανώς και απόφαση του Συμβουλίου είναι η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» με μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και αερομεταφερόμενες δυνάμεις να συμμετέχουν σε ένα σενάριο που θέλει κυρίως την αντιμετώπιση αποβατικής ενέργειας.

Η άσκηση ενεργοποίησης της δύναμης «Δέλτα» είναι ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι στα Δωδεκάνησα ξεκίνησε άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πάνος Καμμένος εύχεται απλά “καλή επιτυχία στην άσκηση”. Η εντολή δόθηκε για κινητοποίηση των δυνάμεων στα Δωδεκάνησα.

stoxos.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]