F-35: μυστικά τα μαχητικά stealth παίρνουν την πρώτη γεύση της μάχης

Washington (CNN)Μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες ανάπτυξης και δοκιμών, το αεροσκάφος F-35 του Lockheed Martin έχει κάνει το ντεμπούτο του στην μάχη.

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσαν την Τρίτη στο Twitter ότι η έκδοση του αεροσκάφους - που ονομάστηκε F-35 "Adir" - ήδη πετάει σε επιχειρησιακές αποστολές.
"Τα αεροσκάφη Adir λειτουργούν ήδη και ταξιδεύουν σε επιχειρησιακές αποστολές. Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που χρησιμοποιούν το F-35 σε επιχειρησιακή δραστηριότητα", ανέφερε το tweet του IDF.


Το Ισραήλ καλωσορίζει τους πρώτους μαχητές F-35 από τις ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας, Γενικός Διευθυντής Αμικάμ Ντόρκιν, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς χρησιμοποιούνται για να επιτύχουν δύο διαφορετικούς στόχους στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το Jerusalem Post .
Το μαχητικό αεροσκάφος F-35 προσφέρεται ως το μέλλον της στρατιωτικής αεροπορίας. ένα θανατηφόρο και ευπροσάρμοστο αεροσκάφος που συνδυάζει δυνατότητες stealth, υπερηχητική ταχύτητα, εξαιρετική ευελιξία και προηγμένη τεχνολογία σύντηξης αισθητήρων, σύμφωνα με τον Lockheed Martin, κύριο ανάδοχο του αεροσκάφους.
Ωστόσο, το αεροσκάφος, το οποίο είναι το πιο ακριβό σύστημα όπλων στην ιστορία, έχει επίσης ασκήσει έντονη κριτική κατά τα τελευταία χρόνια, αφού αντιμετώπισε έναν μακρύ κατάλογο αποτυχιών - συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων με το λογισμικό, τους κινητήρες και τα όπλα
Και οι κριτικοί συνέχισαν να εκφράζουν σκεπτικισμό σχετικά
με την ικανότητα μάχης του F-35 παρά τις διαβεβαιώσεις Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών, οι οποίοι λένε ότι οι στρατιώτες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έγινε η πρώτη στρατιωτική υπηρεσία που δήλωσε την έκδοση του F-35 έτοιμη για μάχη τον Αύγουστο του 2016.
Το Ναυτικό Σώμα πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο πέρυσι, αναπτύσσοντας την παραλλαγή του στην Ιαπωνία - την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση του αεροσκάφους στο εξωτερικό.


Αλλά η ανακοίνωση του Ισραήλ την Τρίτη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το F-35 χρησιμοποιήθηκε σε μια πραγματική κατάσταση μάχης - μια σημαντική στιγμή, δεδομένου του πικάντικου παρελθόντος του προγράμματος.
Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, το Ισραήλ επεδίωξε να διατηρήσει την υπεροχή του στον ουρανό της Μέσης Ανατολής, αντιλαμβανόμενη πολλές απειλές στη γειτονιά του, συμπεριλαμβανομένων των συριακών επιθέσεων και των πυραυλικών επιθέσεων της Χεζμπολάχ, της υποστηριζόμενης από τον Ιράν αγωνιστικής ομάδας που εδρεύει στο Λίβανο.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία εισήγαγε επίσης τα S-300 και τα πιο εξελιγμένα συστήματα πυραύλων S-400 S-400 στη Συρία - μια πρόκληση για την περιφερειακή υπεροχή του Ισραήλ.
Το Ισραήλ απέκτησε το F-35 σε απάντηση. Ο μαχητής μπορεί να πετάξει σχεδόν αδιαφανή, αλλά η τεχνολογία της μυστικότητας δεν εγγυάται ότι ένα τζετ μπορεί να πετάξει αόρατο.

Ονομάστηκε "Mighty One" από τον ισραηλινό Τύπο, αποτελεί μέρος ενός μνημονίου συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καλύπτει περίοδο 10 ετών που αρχίζει το 2019.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διέταξε 50 F-35s από τις ΗΠΑ - κάθε μία με τιμή μεγαλύτερη από 100 εκατομμύρια δολάρια. Έλαβε το πρώτο αεροσκάφος το 2016 και δήλωσε το στόλο της επιχειρησιακά ικανό το Δεκέμβριο του 2017.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]