Στηρίζει η ΝΔ τον Γ. Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || xenikol@hotmail.com
Φήμες και διαρροές κάνουν λόγο για διακριτική υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η απουσία σθεναρής αντιπολίτευσης και το μπάχαλο με την υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές εντείνουν τη φημολογία. Άλλωστε, στο παρελθόν η ΝΔ διευκόλυνε σημαντικά τον Μπουτάρη...
Τεράστια και ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση προκαλεί στο εσωτερικό του «γαλάζιου» στρατοπέδου της Θεσσαλονίκης η φημολογία που σταθερά αναπτύσσεται περί σιωπηρής στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η ουσιαστική άρνηση του κόμματος και των ανθρώπων του να δομήσουν ένα σκληρό «αντιμπουταρικό» μέτωπο είναι απόδειξη της διάθεσης αυτής. Όπως και η εικόνα μπάχαλου που παρουσιάζει το κόμμα σε σχέση με το σχήμα που θα το εκφράσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
«Όταν θέλεις να παλέψεις πολιτικά τότε συγκροτείς μέτωπα. Όταν είσαι πραγματικά αποφασισμένος να συγκρουστείς, τότε βάζεις τις δυνάμεις και τα όπλα σου σε διάταξη μάχης. Εδώ δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο, κάτι που δεν μπορεί να είναι τυχαίο», σχολίασε προς την ThessΝews έμπειρο στέλεχος του κόμματος.
Το ίδιο αναφέρθηκε στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την απόσυρση του Σταύρου Καλαφάτη πολύ πριν επιλεγεί ο διάδοχος του. Η κίνηση αυτή τραυμάτισε το κύρος της ομάδας και αποδυνάμωσε τον λόγο της εντός του δημοτικού συμβουλίου και την παρέμβασή της στα πράγματα. Η εικόνα αυτή εντάθηκε ακόμη περισσότερο και έδωσε χαρακτηριστικά «σκορποχωρίου» από τις κινήσεις δημοσιοποίησης υποψηφιότητας, που έκαναν ο Μάκης Κυριζίδης, ο Γ. Μωυσίδης και ο Χάρης Αηδονόπουλος. Όπως και από τις πληροφορίες για ενεργοποίηση άλλων στελεχών για το χρίσμα, όπως του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Πάρι Μπίλια και του Περικλή Μήτκα.
«Το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο και να πει ότι αυτός θα πολεμήσει μέσα στους επόμενους μήνες τον Μπουτάρη και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συνταχθούμε από πίσω του, για μένα είναι ύποπτο», σχολίαζε στέλεχος του κόμματος και απ’ ότι φαίνεται με την τοποθέτησή του αυτή συμφωνούν πολλοί!

Το αμαρτωλό παρελθόν
Άλλωστε, η ΝΔ στο παρελθόν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να ευνοήσει τον Γιάννη Μπουτάρη. Δεν συγκρούστηκε ποτέ μετωπικά μαζί του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επισκέφθηκε πολλές φορές στο γραφείο του, ενώ πολύ συχνά είχε έναν καλό λόγο να πει γι’ αυτόν στις ομιλίες του. Παλαιότερα, ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά αυτή που άλλαξε τον νόμο, ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφιος, αφού είχε ασυμβίβαστο, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έδιναν τον αγώνα τους εναντίον του, τόσο ο Κώστας Γκιουλέκας όσο και ο Σταύρος Καλαφάτης, δεν έπειθαν ότι όντως η ΝΔ θέλει αληθινά να νικήσει τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης! Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η (Θεσσαλονικιά) Μαρία Σπυράκη, που ως εκ της θέσεώς της αποτελεί ισχυρό παράγοντα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  δεν έχει σηκώσει ποτέ κανένα γάντι από δεκάδες που έχει ρίξει ο Γιάννης Μπουτάρης εναντίον της ΝΔ...

«Είναι ένας κακός δήμαρχος»
Ωστόσο, στο κλίμα αυτό απαντούν με μία πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάποια στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε πρόσφατη συνέντευξή του,  είχε χαρακτηρίσει «κακό δήμαρχο» τον Γιάννη Μπουτάρη, δίνοντας έτσι γραμμή για αντιπαλότητα σε όλη τη ΝΔ. Είχε βέβαια προηγηθεί η δήλωση Δένδια, ότι το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον νυν δήμαρχο, που προκάλεσε σάλο στη ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη, αναγορεύοντάς τον σε  επικεφαλής του δημοκρατικού, αντιφασιστικού μετώπου της χώρας, δημιούργησε νέα δεδομένα. Αυτά κάνουν τη φανερή υποστήριξη της ΝΔ αδύνατη. Ωστόσο, τι γίνεται μ’ αυτήν που εκδηλώνεται πλαγίως;
Στέλεχος πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αρνιόταν πεισματικά κάθε τέτοια φημολογία, σημειώνοντας ότι πάγια πολιτική πρακτική του προέδρου είναι να αντιμετωπίζει κάθε πολιτικό ζήτημα στην ώρα του! Και η ώρα του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει έρθει ακόμη. Προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει με προσοχή όποιον επιθυμεί να ενεργοποιηθεί, αλλά δεν τοποθετείται. Ούτε ενθαρρύνει ούτε αποθαρρύνει τον οποιονδήποτε. Απαντά ότι θα λάβει τις αποφάσεις του τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και έως τότε θα ήθελε να έχει στα χέρια του γεγονότα και δραστηριότητα του κάθε ενδιαφερόμενου, ώστε να αξιολογήσει τη δυναμικότητα τους! Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά εμμέσως τους προτρέπει να προβαίνουν σε εκδηλώσεις...
 
Από το φύλλο της THESSNEWS #113 (07/07/2018-08/07/2018)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]