Βρετανία: Καταψηφίστηκε το «χλιαρό» Brexit της Τ.Μέι - Σοκ στις Βρυξέλλες - Τέλος Μαρτίου βγαίνουν από ΕΕ

Παρόλες τις δραματικές εκκλήσεις της Τερέζα Μέι οι Συντηρητικοί απέρριψαν το "χλιαρό" Brexit της Τ.Μέι και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εκφράστηκε ως υπερψήφιση του προτεινόμενου σχεδίου από την Βρετανή πρωθυπουργό.
Σαν άμεσο επόμενο βήμα, η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μέσα σε τρεις ημέρες ένα «plan B» ενός "σκληρού" Brexit για "ολική" έξοδο από ΕΕ.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, με ή χωρίς συμφωνία, η Βρετανία βγαίνει από την ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Συνολικά 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού και μόλις 202 ψήφισαν υπέρ.
«Αυτό το αποτέλεσμα μας λέει τι δεν θέλουν οι βουλευτές. Αλλά δεν μας λέει τι θέλουν»,είπε η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Αμέσως μετά, ο Τζέρεμι Κόρμιν κατέθεσε πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί την Τετάρτη, «προκειμένου οι βουλευτές να εκφραστούν για την ανικανότητα της κυβέρνησης», αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να την κερδίσει αφού η ΚΟ των συντηρητικών είναι πλειοψηφία.
Στις Βρυξέλλες η, αναμενόμενη, πάντως, απόφαση, ήρθε ως ηλεκτροσόκ: Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι «Η Ευρώπη και η Βρετανία θα μπορούσαν να έχουν περαιτέρω συνομιλίες και να προσαρμόσουν τις θέσεις τους προκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία».
«Μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους φακέλους… Θα χρειαστεί να λάβουμε ενημερωμένες αποφάσεις με απόλυτη ηρεμία και να αποφύγουμε μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρακτικά, οτιδήποτε είναι καλύτερο από μία έξοδο χωρίς συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά. 
Μόλις ανακοινώθηκαν το αποτέλεσμα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Ντόναλντ Τουσκ σχολίασε μέσω Twitter.
«Εάν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν την θέλει, τότε ποιος θα έχει επιτέλους το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;», έγραψε.
pronews.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]