Οι προτεραιότητες του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδη

«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η συμβολή μας στον πανελλαδικό αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με την έκφραση της βούλησης του λαού μας μέσω δημοψηφίσματος», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδης.

Σε συνέντευξή του σημειώνει: «Οι πολίτες μάς ζητούν να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα για την πραγματοποίηση πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών» και προσθέτει: «Έχουμε δημόσια προτείνει και υποστηρίζουμε τη διενέργεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από τις άλλες Περιφέρειες της Μακεδονίας δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο δεν έχει βέβαια δεσμευτική νομική ισχύ για το κράτος, έχει όμως τεράστια δύναμη ως έκφραση της βούλησης των πολιτών της Μακεδονίας».
Για τον περιφερειάρχη και υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα σημειώνει ότι «είναι ο επίσημος υποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά δεσμεύεται και περιορίζεται από τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματός του, που είναι υπέρ της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών». Ο Γ. Αβραμίδης δηλώνει ότι ο ίδιος δεν συγκλίνει, σε καμία περίπτωση, με τη θέση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καθιστά σαφές ότι δεν θα προχωρήσει σε «μετεκλογικές συνεργασίες με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποδέχονται το όνομα Βόρεια Μακεδονία για το κράτος των Σκοπίων».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμίδης επισημαίνει ότι οι άλλες βασικές προτεραιότητές του είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάδειξη της ταυτότητας των πολιτών της Μακεδονίας και η αλλαγή της σημερινής πολιτικής στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ώστε να σταματήσει η ροή των παράνομων μεταναστών στη χώρα. Υπογραμμίζει ότι ο συνδυασμός του «Πρώτη δύναμη για τη Μακεδονία» είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο πολιτών και όχι κομμάτων, δηλώνει αντίθετος στην κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση και των συνεργασιών που στηρίζονται σε προγραμματική βάση. 
* το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γαβριήλ Αβραμίδη στη δημοσιογράφο Π. Γιούλτση στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]