Έρευνα: 60% των Γάλλων θεωρούν τους νέους μετανάστες απειλή



Μία νέα έρευνα της γαλλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων IPSOS αποκαλύπτει ότι το 60% του γαλλικού πληθυσμού πιστεύει ότι το να αφεθούν να εισέλθουν στη χώρα περισσότεροι μετανάστες θα αποτελέσει απειλή για τη Γαλλία.

Η έρευνα απεκάλυψε επίσης, ότι το 60% των Γάλλων αντιμετωπίζει τις νέες αφίξεις μεταναστών ως απειλή, την ώρα που το 45% θεωρεί ότι οι αφίξεις αυτές «εκτοπίζουν τους Γάλλους από τις κοινωνικές υπηρεσίες».
Από αυτούς που ερωτήθηκαν το 54% δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις ευκαιρίες απασχόλησης.
Όταν ερωτήθηκαν, εάν κρίνουν ότι η οικονομία είναι «στημένη» για χάρη των πλουσίων και των ελίτ, το 73% των ερωτηθέντων απήντησαν «ναι», την ώρα που το 46% ανέφερε ότι «θεωρεί πως το σύστημα δε δουλεύει πια».
Όμως οι Γάλλοι δεν είναι ο μόνος λαός που νιώθει έτσι. Η ίδια αίσθηση υπάρχει παγκοσμίως, με το 54% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι αισθάνονται τα ίδια πράγματα. Οι πιο απαισιόδοξες χώρες ΄’ηταν η Πολωνία και η Βραζιλία, με το 84% και το 79% των ερωτηθέντων αντιστοίχως, να λένε ότι «το σύστημα δε δουλεύει πια».
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού για τα παραδοσιακά κόμματα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών.
Εν τέλει, σχεδόν 8 στους 10 Γάλλους που ερωτήθηκαν χαιρέτισαν την έλευση ενός ισχυρού ηγέτη, ο οποίος θα σταθεί ικανός «να παραβεί τους κανόνες», κάτι που δε έφερνε μία «λύση για τη βελτίωση της κατάστασης της χώρας τους».
Το 65% απ’ όσους ερωτήθηκαν είναι πεπεισμένοι ότι ένας ισχυρός ηγέτης θα ήταν ικανός να «αναστρέψει την τάση και να πάρει τη χώρα από τα χέρια των πλουσίων και των ισχυρών».
Πηγή: Voice of Europe
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]