Φροντιστήρια "μακεδονικής" γλώσσας και ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος της ΝΔ που περιόδευσε στην Πέλλα



Μετά την Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών ιδρύθηκε στην Αριδαία τον Νοέμβριο του 2018 μια ΑΜΚΕ με τίτλο "Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ". Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κρστε Μισίρκοφ είναι ο "πατριάρχης" του Μακεδονισμού των σλάβων... Μόλις 3 άνθρωποι ίδρυσαν τον νέο σύλλογο με τον βαρύγδουπο τίτλο. 

                  
                                         Ανακοίνωση έναρξης φροντιστηρίου της δήθεν "μακεδονικής" γλώσσας
Σήμερα 3 Σεπτ 2019 ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν φροντιστήρια της "μακεδονικής" γλώσσας. Κάτι τέτοιο πριν την κύρωση της "συμφωνίας" των Πρεσπών θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ, καθώς η Ελλάδα ουδέποτε αναγνώρισε την ύπαρξη δήθεν "μακεδονικής" γλώσσας. Τώρα όμως βγήκε η "ψείρα" στον γιακά... Με τις ευλογίες της ισχνής πλειοψηφίας της Βουλής και κατόπιν αμφιλεγόμενων μετακινήσεων ΠΡΟΘΥΜΩΝ βουλευτών υπέρ της "συμφωνίας", πλέον θεωρητικά η επίσημη σκοπιανή γλώσσα δύναται να διδάσκεται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Οι επιδιώξεις των αυτονομιστών που ανέκαθεν επιθυμούσαν την Μακεδονία αποσπασμένη από την Ελλάδα παίρνουν σάρκα και οστά. Η αιχμή του δόρατος είναι η ...γλώσσα...και "κάποιοι" την βάφτισαν ως "μακεδονική". 

Μια μέρα πριν ο βουλευτής της ΝΔ καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε ρόλο διαμορφωτή κοινής γνώμης ξεκίνησε περιοδεία σε Νομούς της Μακεδονίας (Βέροια, Πέλλα κτλ) με σκοπό να πείσει τον κόσμο ότι η "συμφωνία" ΔΕΝ ακυρώνεται. Μάλιστα κάποιος Βασίλειος Πούρδας (ήταν άραγε ο ίδιος υποψήφιος το 2014 με το Ουράνιο Τόξο ή είναι συνωνυμία;) που παρευρέθηκε στην επίσκεψη Συρίγου στην Βέροια έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο καθηγητής είπε ότι θα μπορούσαν σκοπιανοί να φοιτήσουν στην Σχολή Ευελπίδων κι ότι σύλλογοι θα μπορούν να διδάσκουν την "μακεδονική" γλώσσα. 


Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε την Αλμωπία όπου έχει ως έδρα ο Σύλλογος ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ, ο οποίος την ίδια ημέρα ανακοίνωσε τη λειτουργία φροντιστηρίου...(πριν ο αλέκτορ λαλήσει τρεις) Άραγε ήταν μια απλή συγκυρία; Τον καθηγητή Συρίγο υποδέχθηκε ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας κ.Χρήστος Μπάτσης τα πατριωτικά αισθήματα του οποίου είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΦΗΤΗΤΑ. Φαντάζομαι ότι ο κ.Συρίγος δεν έπεισε τον πατριώτη Δήμαρχο Αλμωπίας με την αναπαραγωγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ περί μη ακύρωσης της "συμφωνίας" και με ψευτοδιλήμματα όπως αν ακυρωθεί από την Ελλάδα η "συμφωνία θα επικρατήσει το σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στον αντίποδα ο εξαίρετος συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης μαζί με τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και τον Γιώργο Ρωμανό με τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας που θα γίνει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τετάρτη 4 Σεπτ. 2019, θα βάλουν τα "γυαλιά" στον κάθε Συρίγο που βρίσκεται σε ειδική αποστολή με σαφείς οδηγίες να πειστεί ο λαός ότι η "συμφωνία" δεν ακυρώνεται... 

Αφού ο καθηγητής Συρίγος υποστηρίζει ότι η "συμφωνία" ΔΕΝ είναι καλή για την Πατρίδα γιατί λέει ότι ΔΕΝ ακυρώνεται; Του αρέσει που ιδρύθηκε φροντιστήριο δήθεν "μακεδονικής" γλώσσας αντός της Μακεδονίας; Το δίκαιο και η αλήθεια ΠΑΝΤΑ οδηγούν στην ΝΙΚΗ. Για τους αγνούς πατριώτες κ.Συρίγο ακυρώνονται τα ΠΑΝΤΑ προκειμένου να αποκατασταθεί το ιστορικό έγκλημα της "συμφωνίας"... Κανείς δεν ανέχεται να διδάσκεται στην Μακεδονία μια γλώσσα που αποτελεί όχημα ψευδοαλυτρωτισμού από τους σλάβους. Ο επιστήμονας Άγγελος Συρίγος ΟΦΕΙΛΕΙ να εργασθεί για το καλό της Πατρίδας. Άραγε κ.Συρίγο η διδασκαλία της δήθεν "Μακεδονικής" είνα προς την σωστή κατεύθυνση; Μήπως θα τρίζουν τα κόκαλα όσων αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]