Tesla: Λανσάρει νέα μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιομέτρων


Η Tesla πρόκειται να λανσάρει μια μπαταρία δυνατότητας εκατομμυρίων μιλίων φέτος ή στις αρχές του 2021 στην Κίνα για το Model 3 και αυτή αποτελεί μόνο μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλού κόστους. Στόχος είναι οι τιμές του ηλεκτρικού οχήματος να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές των συμβατικών αυτοκινήτων.



H συγκεκριμένη μπαταρία αποτελεί μόνο ένα μέρος της στρατηγικής του Elon Musk να καταστήσει την Tesla μια εταιρεία ενέργειας. Πέρυσι μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Dalhousie στο Χάλιφαξ του Καναδά που κάνει έρευνα για την Tesla δήλωσε σε μια εφημερίδα ότι είχαν δοκιμάσει τη δυνατότητα μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου να τροφοδοτήσει ηλεκτρικά οχήματα για περισσότερα από 1 εκατομμύριο μίλια ή 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα και να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Ο Jeff Dahn και η ερευνητική του ομάδα ήταν και αυτοί που παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δοκιμών της μπαταρίας ιόντων λιθίου.



Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Dalhousie έχουν αποκλειστική συμφωνία με την Tesla και ανέφεραν ότι έχουν σχεδιάσει κυψέλες μπαταριών με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και χωρίς τη χρήση ενός συγκεκριμένου ηλεκτρολύτη που θεωρείται απαραίτητος για την ενισχυμένη πυκνότητα.

Μετά την αρχική της διάθεση στην Κίνα για το Model 3 η συγκεκριμένη μπαταρία θα βελτιωθεί περαιτέρω ως προς το κόστος, τη χωρητικότητα και την ενεργειακή πυκνότητα και θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα σε αγορές εκτός Κίνας συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής σύμφωνα και με το Reuters.

Νωρίτερα φέτος, το Reuters, ανέφερε ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική CALT για τη δημιουργία μπαταριών χωρίς να χρησιμοποιεί το κοβάλτιο για τα κινεζικά οχήματα. Το κοβάλτιο είναι ένα από τα πιο ακριβά μέταλλα για μπαταρίες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

capital.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]