Προς σύγκρουση Τουρκίας-Αιγύπτου: Αιγύπτιος Α/ΓΕΣ: «Είμαστε έτοιμοι» - Νέες δυνάμεις στέλνει το Κάϊρο στην Λιβύη

Συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις η Αίγυπτος στα σύνορα με την Λιβύη με τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στη χώρα να ετοιμάζονται για τη μάχη της κατάληψης της Σύρτης, ενώ όλα δείχνουν σε σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας επι λιβυκού εδάφους.
Ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου του αιγυπτιακού Στρατού στρατηγός Mohamed Farid δήλωσε σήμερα σε σύσκεψη με διοικητές της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, στα σύνορα με την Λιβύη "ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλους τους κινδύνους και τις προκλήσεις."
The Egyptian Army Chief of Staff General Mohamed Farid during a meeting with the commanders,of the western military region - border: the Egyptian army is at the highest degree of combat readiness to face all challenges & dangers.
🇱🇾❤️🇪🇬
120 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» τα «αδέρφια μας οι Αιγύπτιοι στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις στα σύνορα με την ϊβύη», χωρίς όμως να αναφέρεται εάν τα έχουν περάσει ή όχι.
Παράλληλα τα MiG-29 που έχει παραλάβει ο LNA πραγματοποίησαν νέες αποστολές πάνω από την Σύρτη σήμερα προκαλώντας την οργή του Ερντογάν ο οποίος έθεσε το θέμα στην συνομιλία που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση με το «πρόβλημα» των 19 ρωσικών μαχητικών στην Λιβύη.
🇹🇷🇱🇾🇷🇺 Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Rusya’nın Libya’da 19 kadar uçağı var, Onlarla beraber orada şu an bulunuyor.

Bunları Putin ile bir konuşalım istiyorum. Kendileriyle konuştuktan sonra ne gibi adımlar atarız, bunun da planlamasını inşallah yaparız diye bir düşüncem var."
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
55 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε σήμερα την πρόταση εκεχειρίας που είχαν προτείνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σισι και ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ και όλα δείχνουν ότι όλα οδεύουν προς σύγκρουση, αυτή τη φορά με ενεργή ανάμιξη Αιγύπτιων και Τούρκων.
Στο μεταξύ άφαντη είναι η γαλλική φρεγάτα FS Jean Bart η οποία υποτίθεται θα ήλεγχε τα σκάφη που μεταφέρουν παράνομα φορτία όπλων στην Λιβύη, σύμφωνα με την επιχείρηση «παρωδία» ΕΙΡΗΝΗ της ΕΕ.
Το γαλλικό σκάφος έχει αναχωρήσει από την περιοχή αφήνοντας την φρεγάτα του ΠΝ «ΣΠΕΤΣΑΙ» μόνη να προσπαθεί, έστω και με «ευρωπαϊκό πηλίκιο» ανεπιτυχώς να σταματήσει τις μεταφορές όπλων, μένοντας απλός παρατηρητής.
Το τουρκικό πλοίο CIRKIN όπως φαίνεται και στον χάρτη έμφορτο με όπλα συνεχίζει απτόητο την πορεία του για την Τρίπολη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 3 έως 4 τουρκικές φρεγάτες, καταδεικνύοντας το μέγεθος κινητοποίησης του τουρκικού Ναυτικού, με το ΠΝ να έχει μόνο μία φρεγάτα και αυτή μετά από ακύρωση της συμμετοχής της «ΥΔΡΑ» λόγω βλάβης!
Το συμβάν με την απειλή από το τουρκικό Ναυτικό κατά ελικοπτέρου της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» που στάλθηκε για να παρακολουθήσει το τουρκικό σκάφος, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον κωμικό χαρακτήρα της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ» η οποία έχει μείνει ακάλυπτη από την ΕΕ.
pronews.gr 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]