"Θερμό επεισόδιο ή πόλεμος με την Τουρκία;"


[...]Αν και διαθέτουμε λιγότερες Μονάδες από τους Τούρκους, ο Στόλος μας και η Αεροπορία μας έχουν ακόμη την δυνατότητα να δώσουν συντριπτικά κτυπήματα στον εχθρό. Αυτό θα πρέπει να γίνει με αιφνιδιασμό, δυναμικά και σε πολλά μέτωπα ξηράς, θαλάσσης και αέρος. Αν προηγηθούν διπλωματικές προσπάθειες θα χάσουμε και το χρόνο και τον αιφνιδιασμό. Η στρατηγική του πολέμου λέει ότι νικητής βγαίνει όχι πάντα ο ισχυρότερος, αλλά αυτός που επιφέρει το πρώτο χτύπημα αρκεί να είναι ισχυρό, αποτρεπτικό και αιφνιδιαστικό!

Οι Τούρκοι απέδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν (1974) στην Κύπρο, ότι ναι μεν διαθέτουν αποφασιστικότητα και αιφνιδιασμό (με ή χωρίς διπλωματία), αλλά και από την άλλη ότι είναι ύπουλοι διότι δεν διστάζουν να επιτεθούν κυρίως όταν ο αντίπαλος τους είναι όχι μόνο μικρός (Κύπρος), αλλά και είναι "ασθενής", δηλαδή έχει ξεσπάσει πραξικόπημα ή λοιμός ή χρεωκοπία ή εμφύλιος πόλεμος κλπ. Το ίδιο έκαναν και με Συρία, Ιράκ και Κουρδιστάν. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετή πολεμική εμπειρία.
Είναι σίγουρο ότι μαζί με τις επικείμενες έρευνες που έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν, ετοιμάζεται και ένα πολλαπλό χτύπημα κατά της Ελλάδος. Είναι λάθος να περιμένουμε ένα μεμονωμένο θερμό επεισόδιο από τους Τούρκους κάπου στο Αιγαίο σε άσκηση ή κατά την διάρκεια σεισμολογικών ερευνών στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για αυτό θα πρέπει να τους προλάβουμε έγκαιρα και σε περίπτωση εισόδου και ενάρξεως ερευνών εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση δυναμικά με πολλαπλές προσβολές, καίρια χτυπήματα και κυρίως με αιφνιδιασμό χωρίς περιττές καθυστερήσεις.....
Υποναύαρχος εα Συμεών Κωνσταντινίδης ΠΝ
Ωκεανογράφος MSC USA
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]