ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!!! ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΤΑ!!!


ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. 
ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ...


Σκεφτόμουν να γράψω κάποια πράγματα για τις υπό διαβούλευση τροποποιήσεις των σχεδίων διαχείρισης των υδατικών λεκανών και πιο συγκεκριμένα για το τι αυτά προβλέπουν για τον δύσμοιρο κάμπο της Αλμωπίας, όταν για ακόμη μια φορά, αντιλήφθηκα ότι δεν έχω νερό και επίσης για ακόμη μια φορά, ο πυροσβεστικός κρουνός επί της Αγ Σοφίας και Γ. Αβέρωφ τρέχει ανεξέλεγκτα. 
Για κακή τύχη και των δυο μας, συναντηθήκαμε με συμπαθέστατο κατά τ’ άλλα, υπάλληλο της ΔΕΥΑ μπροστά στον κρουνό και μάλιστα την ώρα που εκείνος έβαζε σε ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι νερού, δείγμα από τον κρουνό και το κοίταζε στο φως.
Στη σύντομη κουβεντούλα που είχαμε, πληροφορήθηκα ότι «εμφανίστηκαν» πετραδάκια σε κάποιες περιοχές και ότι «καθαρίζουν» το δίκτυο, από τον συγκεκριμένο κρουνό που εν γνώσει τους, δεν είναι τερματικό σημείο του δικτύου.
Ακούστε κύριοι, δεν ξέρω κατά πόσο σέβεστε όλους εμάς τους αυτόχθονες ιθαγενείς σε προσωπικό επίπεδο και ποσώς με ενδιαφέρει. Απαιτώ όμως οι μισθοί σας να ανταποκρίνονται στην υλοποίηση των υποχρεώσεών σας και όχι στον αριθμό των φωτογραφιών και των δημοσιεύσεών σας.
Εν έτει 2017, χρησιμοποιείται αυτοδίδακτους μάγους με τη μορφή έχοντες το χάρισμα, ραβδοσκόπων για να βρείτε τα δίκτυά σας και να κάνετε μια νέα σύνδεση σε αυτά. Σπαταλάτε πληρωμένες εργατοώρες κατευθυνόμενες από το πού και πότε θα σηκωθεί το ραβδί του «εμπειρογνώμονα».
Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάνετε δειγματοληψίες πόσιμου νερού αφού αφήσετε πρώτα να καθαρίσει το δίκτυο.
Διαχειρίζεστε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικότατο έργο για τον τόπο έχοντας τη μοναδική και απόλυτη ευθύνη, το νέο αποχετευτικό. Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του και με ανοιχτές πληγές στην πόλη, μας ενημερώνετε ότι η μελέτη δε σέβεται τα υπόγεια ποτάμια, πρέπει να τροποποιηθεί και το έργο σταματά. Τώρα διαβάσατε τη μελέτη ή μήπως τώρα εμφανίστηκαν τα ποτάμια;
Μας μάθατε στην πράξη πως κάποια χώματα «κάθονται» γρηγορότερα από τα υπόλοιπα όχι λόγω σύστασης αλλά λόγω θέσης, με αποτέλεσμα οι αποκαταστάσεις να είναι επιλεκτικές και να ζούμε όλοι μαζί σε ένα ανυπόφορο καθεστώς σκόνης. Δεν σεβαστήκατε καν τις σχολικές μονάδες μας, όπου μικρά παιδιά αναγκάζονται να δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους. Δε θα μιλήσω για τις υπόλοιπες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες φυσικά δεν συγκαταλέγονται οι φίλτατοι λαϊκατζήδες.
Πέρα από τα δικά σας δικαιώματα, υπάρχει ένα δικαίωμα που έχουμε όλοι εμείς οι «τιμωρημένοι» και δεν είναι άλλο από το δικαίωμα της ευχερούς κινητικότητας.
Δεν μπορώ πλέον να ακούω για ευθύνες του εργολάβου. Απόλυτη και μοναδική ευθύνη έχετε εσείς ως διαχειριστές και επιβλέποντες.
Ακούστε κύριοι, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους και η σειρά δεν είναι πρώτα παίρνουμε το βρακί και μετά φτιάχνουμε και τους κώλους…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]