Μονόδρομος η ελληνική άρνηση για ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ


Το σκοπιανό δεν είναι… το σκοπιανό. Είναι το μέτωπο των Βαλκανίων που βρίσκεται σε συνεχή αποσταθεροποίηση και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας που έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα επιρροής στο ρευστό τοπίο.
Οι ΗΠΑ μετά την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, επιδιώκουν πλέον να εντάξουν και τα Σκόπια, ώστε να εξαλειφτεί οριστικά ο κίνδυνος επανόδου της χώρας στη ρωσική ζώνη επιρροής, όπως ήταν κατά την θητεία του Gruevski. Θα είχε γίνει προ ετών εάν δεν υπήρχε η εκκρεμότητα με το όνομα και το επαπειλούμενο βέτο της Ελλάδας.
Φυσικά για τους θιασώτες της νέας τάξης η ελληνική αντίρρηση έμοιαζε ιστορικός αναχρονισμός. Έτσι την χαρακτήριζαν οι διεθνιστές, που ερμήνευαν ως εθνικισμό την ελληνική άρνηση, καταδίκαζαν ως σοβινιστικό φολκλόρ τα συλλαλητήρια για το όνομα, αλλά έκαναν ακρίτως – έως ευμενώς – δεκτό, τον κατασκευασμένο μεγαλοϊδεατικό εθνικισμό των βορείων γειτόνων με αφορμή το όνομα.
Ειδικά ο χώρος της συριζαίικης αριστεράς, με πρωτοστατούσα τη νεολαία του, αποκαλούσαν με υπερηφάνεια τα Σκόπια ως Μακεδονία, και κατακεραύνωναν τους αντιδρώντες. Είχε κατασκευαστεί και η αστήρικτη θεωρία ότι η ελληνική καπιταλιστική τάξη, προωθούσε την μη αποδοχή του ονόματος!

Για τη συνέχεια Liberal
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]