Δήμαρχος Σκύδρας Κατερ.Ιγνατιάδου: "Ο κανονισμος του ΕΛΓΑ μονο τους αγροτες δεν βοηθα"

 Τελευταια ημερα χθες του συνεδριου Κεντρικης Μακεδονιας για την παραγωγικη ανασυγκροτηση της χωρας, που πραγματοποιηθηκε στη Θεσσαλονικη. 

Ο Δημος Σκυδρας, ενας αγροτικος δημος, με πολλα προβληματα στον τομεα αυτο, φυσικα δεν μπορουσε να λειψει απο τη θεματικη συνεδρια του Υπουργειου Αγροτικης Αναπτυξης, παρουσια του υπουργου κου Αποστολου, του αναπληρωτη υπουργου κου Τσιρωνη και του υφυπουργου κου Κοκκαλη. 

Ελαβα τον λογο για να θεσω τα πολλα προβληματα των ροδακινοπαραγωγων του τοπου μας και να παρω απαντησεις...θεματα οπως η πωληση των ροδακινων το καλοκαιρι χωρις τιμη, η απορριψη απο την ΕΕ του φακελου του υπουργειου για τη εισοδηματικη ενισχυση των αγροτων λογω των πολυ χαμηλων τιμων πωλησης του ροδακινου. 

Η μη ολοκληρωση ακομη της διαδικασιας και η μη πληρωμη των ροδακινοπαραγων, που τον Ιουλιο του 2017 ειδαν την παραγωγη τους να καταστρεφεται απο τις βροχοπτωσεις, ο Γολγοθας που ακολουθησε για το αν αποτελει αμεση ή εμμεση ζημια, καλυπτομενη απο τον ΕΛΓΑ, ο κανονισμος του ΕΛΓΑ, που μονο τους αγροτες δεν βοηθα, το προβλημα με τα αδεσποτα, των οποιων η ευθυνη και η αρμοδιοτητα, μεταφερθηκε με τον Ν. 3852/ 2010 απο τις Περιφερειακες ενοτητες (ΟΤΑ Β ΒΑΘΜΟΥ), που διαθετουν κτηνιατρικη υπηρεσια στους ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ (δημους), που δεν διαθετουν ουτε εναν κτηνιατρο, ουτε εναν αρμοδιο υπαλληλο, που τους μεταφερθηκε μονο η ευθυνη και η αρμοδιοτητα χωρις τη μεταφορα αντιστοιχων πορων για τη δημιουργια καταφυγιων, για τα εξοδα σιτισης, στειρωσης κ.α., που ναι μεν εχουμε μια καλη συνεργασια με τα φιλοζωικα σωματεια, δεν αρκει ομως για την πληρη και ουσιαστικη αντιμετωπιση του θεματος.. για την ελλειψη πορων για την κατασκευη αρδευτικων δικτυων, για την αδυναμια πληρωμης των αγροτων των αρδευτικων εισφορων, για την αναγκη κατασκευης αρδευτικων εργων, μικρων και μεγαλων, για την κατασκευη και διαμορφωση αγροτικων δρομων, αν πραγματι επιδιωκουμε την αναπτυξη του τοπου μας και την αγροτικη αναπτυξη, ως πυλωνα στηριξης της εθνικης οικονομιας. 




Τι γινεται λοιπον με τη Σκυδρα που παραγει απο τις μεγαλυτερες ποσοτητες ροδακινου που στηριζει την τοπικη και εθνικη οικονομια...ζητησα να ακουσω συγκεκριμενα πραγματα απο το στομα του υπουργου και ενα χρονοδιαγραμμα για την πληρωμη και αποζημιωση των ροδακινοπαραγωγων μας, που μπαινουν στην καινουργια παραγωγη, που εχουν εξοδα μπροστα τους, ΟΣΔΕ, εισφορες κλπ αλλα δεν εχουν αποζημιωθει ακομη. 

Ο υπουργος στο παρελθον δεσμευτηκε για την αποζημιωση των αγροτων μας ..η απαντηση που λαβαμε ηταν οτι θα αποζημιωθουν οι αγροτες, αλλα δεν λαβαμε απαντηση για το πότε...ακολουθησε συζητηση με τον κο. Τσιρωνη για το νομοσχεδιο που αποσυρθηκε για τα αδεσποτα και για την ανακυκλωση των αγροτικων συσκευασιων στο δημο μας, που βεβαιως απαιτει συνεργασια πολλων φορεων και των αγροτων. Δινουμε με θαρρος και τολμη τη μαχη μας σ ολους τους τομεις, σ ολα τα επιπεδα. 
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!


Της κατερίνας Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]