Η Βασιλική Τσάμη στο pellain.gr: "Απεριόριστες οι δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης στα όρια του Δήμου Έδεσσας - Βεγορίτιδας"

Η Βαροσιώτισσα - Εδεσσαία Βασιλική Τσάμη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του Αντώνη Ρυσάφη απαντά στοχευμένα σε καίριες ερωτήσεις του pellain.gr


 Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της πόλης και ευρύτερα των οικισμών του Δήμου Έδεσσας και θέτει τις δικές της προτάσεις.


"ΟΙΚΙΑ ΤΣΑΜΗ".  Η Βασιλική Τσάμη μπροστά στο πατρικό της στο Βαρόσι της Έδεσσας

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις της:


Ερώτηση

1.   Ποιό θεωρείς ότι είναι, αυτή την στιγμή, το  πρόβλημα της Έδεσσας που χρειάζεται άμεση λύση ;


     Η Έδεσσα ως πόλη έχει πολλά προβλήματα καθημερινότητας τα οποία οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.  Εάν πρέπει να εντοπίσω ένα αυτή την στιγμή θα ανέφερα το κυκλοφοριακό.   Σε ώρες αιχμής υπάρχει μεγάλη δυσλειτουργία στην ομαλή κυκλοφορία τον αυτοκινήτων. Οι πρόσφατες ρυθμίσεις  που προσπαθεί να επιβάλλει η τωρινή δημοτική αρχή είναι αποσπασματικές και σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Αναγκάζουν  περισσότερα αυτοκίνητα να περάσουν από το κέντρο της πόλης και για αυτό χειροτέρεψε και δεν λύθηκε το πρόβλημα. Πρέπει να αναζητηθούν και να δημιουργηθούν περιφερειακές δυνατότητες κίνησης των αυτοκινήτων για να αποσυμφορηθεί το κέντρο.
     Πρέπει να τονίσω εδώ ότι το κυκλοφοριακό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει και τεράστιες οικονομικές προεκτάσεις. Η δυσκολία πρόσβασης και στάθμευσης στο κέντρο εμποδίζει τον Εδεσσαίο πολίτη να αγοράσει από τα μαγαζιά των Εδεσσαίων του κέντρου και έτσι προσανατολίζεται σε αγορές από τις μεγάλες αλυσίδες της περιφέρειας, των οποίων τα υπερκέρδη φεύγουν από την Έδεσσα.

Ερώτηση


2.   Ποια είναι τα πιστεύω σας στα εθνικά θέματα και ειδικά  στο  φλέγων ζήτημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που έχει επηρεάσει έντονα όλον τον Ελληνισμό;

     Πολιτικά κατατάσσω τον εαυτό μου σε έναν πολιτικό χώρο που πιστεύει ότι πρέπει να αγωνίζεται  ειρηνικά, δημοκρατικά,  αλλά και με σθένος για  τα δίκαια του Ελληνισμού και ειδικότερα του Μακεδονικού  Ελληνισμού. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αμφισβητεί και σλαβοποιεί την Μακεδονικότητά μας και για αυτό ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να σταθεί απέναντι στο υπάρχον νέο ζήτημα που προέκυψε από το πουθενά και που προσπαθούν ορισμένοι να αναδείξουν. Η αυτοδιοίκηση  οφείλει να αφουγκράζεται αυτές τις ευαισθησίες των πολιτών τους και να παίρνει θέση.
    Ευχαριστώ τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ, και προσωπικά τον υποψήφιο Δήμαρχο Έδεσσας Βεγορίτιδας τον Αντώνη Ρυσάφη, που μου έδωσε την ευκαιρία να εκφράσω ελεύθερα τις πεποιθήσεις μου, μαζί με τα άλλα θέματα καθημερινότητας του Δήμου. 


Ερώτηση


3.   Ποιοι τρόποι πιστεύετε πως υπάρχουν για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας εντός του Δήμου;

       Οι δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης στα όρια του Δήμου Έδεσσας Βεγορίτιδας θεωρώ ότι είναι απεριόριστες. Χρειάζεται όμως σωστή επιχειρηματική νοοτροπία και γνώση διαχείρισης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η κομματική-ρουσφετολογική-ψηφοθηρική προσέγγιση επίλυσης όλων των προβλημάτων προεκλογικά και η εγκατάλειψή τους  μετεκλογικά δεν βοηθάει καθόλου.  
       Η βελτίωση και αξιοποίηση των Καταρρακτών, του Βαροσίου, του Καναβουργείου, του αρχαιολογικού χώρου της Έδεσσας, της λίμνης και του ανεμοδρομίου της Άρνισσας, του Αγίου Αθανασίου, του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλάν, του μνημείου και του μουσείου Άγρα –Μίγκα στην Καρυδιά  και οι εναλλακτικές  μορφές τουρισμού στα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου είναι προϋποθέσεις μεγάλης  τουριστικής ανάπτυξης.
       Η εύφορη γη του Δήμου που ευνοεί εκτός των παραδοσιακών καλλιεργειών και ποικίλες μορφές εναλλακτικών καλλιεργειών πρέπει να γίνει μοχλός αγροτικής ανάπτυξης.


Ερώτηση

4.   Σε ποιά σημεία θεωρείτε πως πρέπει να γίνει παρέμβαση για την καλύτερη αισθητική της πόλης;

       Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία χρειάζεται  να παρέμβουμε. Εγώ θα αναφερθώ σε ένα χαρακτηριστικό που είναι μπαίνοντας στην Έδεσσα.  Το ξενοδοχείο Ξενία είναι τόσο άσχημο να το βλέπεις  σε αυτό το χάλι που προκαλεί θλίψη στον Εδεσσαίο και αποστροφή στον επισκέπτη της πόλης.
Αδέσποτα σκυλιά και απορρίμματα  παντού προκαλούν  τους ανθρώπους που ζουν σε εκείνη την περιοχή και να έρχονται καθημερινά στην θέα αυτής της εικόνας. 
Είναι ανάγκη αυτός ο χώρος να βρει την παλιά του αίγλη.








Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]